چک لیست امنیت سایت برای توسعه دهندگان وب
مهم نیست که مهارت های توسعه دهنده شما چقد زیاد است، داشتن چک لیست امنیت سایت برای توسعه دهندگان وب ضروری خواهد بود. معمولا توجه به طراحی، عملکرد و سایر موارد بیشتر از مسائل امنیتی می باشد. بنابراین اگر از لحاظ امن بودن سطح بالایی نداشته باشید، وب سایت تحت حملات مخرب و سرقت اطلاعات مشتریان قرار می گیرد.
با افزایش تهدیدات هکرهای آنلاین، امنیت وب به موضوعی جذاب تبدیل گشته و بسیاری از سرویس های تایید هویت برای ورود به سایت خود استفاده می کنند. علاوه بر این شیوه های رمزگذاری نوین نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است که تلاش های خرابکاران را خنثی می نماید. ما در پاورسرور دنیال کنید تا به شما بگوییم چرا امنیت باید اولویت داشته باشد!
چرا چک لیست امنیت سایت در توسعه وب اهمیت دارد؟
داده ها از این حاکیست که هر 39 ثانیه یک حمله سایبری در جایی از اینترنت در حال رخ دادن است. علاوه بر این حدود 68 درصد از رهبران تجارت آنلاین خطرات ناشی از این حملات را رو به گسترش می دانند. هنگامی که یک بدافزار نسبت به آلوده کردن سایت اقدام می کند، داده های شما را براحتی سرقت نموده و منابع را مصرف خواهد کرد. به عبارت دیگر نیروهای مخرب به داده های حساس مربوط به کاربران قدیمی و بازدیدکنندگان جدید دست پیدا می کنند.
همچنین ابزار هک و جاسوسی قادر به آلوده کردن رایانه شخصی شما و کاربرانتان هستند و در این شرایط آسیب بیشتری وارد می کنند. به سبب اینکه روزانه هزاران بدافزار جدید پا به به دنیای گسترده وب می گذارند باید یک چک لیست امنیت سایت برای خود تهیه کنید و پروتکل های آن را به دقت رعایت نمایید.
تاثیرات مالی حملات وب نیز قابل توجه است! به طور کلی فرایند پاکسازی سایت به مراتب گران تر از اقدامات پیشگیری می باشد. از آنجا که اطلاعات بسیاری از کاربران هنگام حملات سایبری در معرض خطر است، شرکت ها در این روند مبالغ هنگفتی را از دست می دهند. در این حین وفاداری و اعتبار مشتری زیر سوال می رود و آمار ریزش 20 درصدی از مشتریان را تجربه خواهید کرد. بنابراین باید به بهترین نحو از سایت خود محافظت کرده و چک لیست امنیت سایت را رعایت نمایید.
لیست امنیتی برای توسعه دهندگان وب
ایجاد وب سایت های درجه امنیتی بالا، احساس اطمینان خاطر را برای شما و کاربرانتان به وجود می آورد. در ادامه لیستی از فعالیت های لازم برای حفظ وب سایت از حملات تهاجمی را برایتان بازگو می کنیم تا عملکرد بهتری داشته باشید. همراه ما باشید!
1- سرویس میزبانی وب ایمن انتخاب کنید.
تا حدود قابل توجهی اساس امنیت سایت به نوع سرویس میزبانی وب شما بستگی دارد. عمیقا معتقدیم که هیچگاه سایت شما امنیت را تجربه نخواهد کرد اگر ارائه دهنده خدمات هاستینگ از سرورهای ایمن استفاده نکند. هنگام خرید هاست حتما باید موارد امنیتی را در نظر بگیرید تا سایت شما از گزند محفوظ بماند. اگرچه ارائه اطمینان 100 درصدی به هیچ وجه شکل نمی گیرد اما ارائه دهنده امن پارامترهایی را در نظر می گیرد:
- سیستم عامل و نرم افزارهای امن
- پشتیبان گیری منظم و بازگردانی بکاپ در کمترین زمان ممکن
- پشتیبانی از گواهینامه ssl (Secure Sockets Layer)
- آپتایم مناسب
- اسکن بدافزارها و محافيت از سرور
- ابزارهای حفاظتی برای جلوگیری از DDoS
- استفاده از فایروال های با لایه های محافظتی
انتخاب میزبانی وب مناسب مهمترین مورد از چک لیست امنیت سایت برای توسعه دهندگان وب به حساب می آید.
2- همه اتصالات و ورود کاربران را رمزگذاری نمایید.
پس از انتخاب یک میزبانی وب مناسب، نکته بعدی رمزگذاری تمام اتصالات مربوط به سایت شماست! به ویژه این امر برای وب سایت هایی ضروری می باشد که تحت هر عنوانی نیاز به ثبت نام یا ثبت سفارش دارند. همانطور که اشاره کردیم استفاده از گواهینامه ssl در قدم اول باعث افزایش ضریب امنیت می گردد.
در واقع با پیاده سازی پروتک انتقال Hypertext (HTTPS) قادر بهبود شرایط ایمینی سایت هستید. احراز هویت در محافظت از صفحات نقش بسزایی بازی می کند، پس جزو اولویت های اصلی به شمار می رود. یکی سیستم رمز عبور استاندارد به همراه سیستم احراز هویت داشته باشید تا اطمینان خاطر برای کاربران به وجود آید.
3- از ابزار WAF یا همان Firewall Application Web استفاده نمایید.
WAF ابزار فوق العاده ای قدرتمندی برای جلوگیری از بروز دردسرهای امنیتی مختلف است. برای شناسایی و جلوگیری از حملات، به ویژه ربات های خودکار بسیار مفید عمل می کند. کاربرد اصلی فایروال نظارت بر ترافیک پروتکل انتقال HTTP می باشد که به میزان قابل توجهی بیشتر از HTTPS در معرض خطرات امنیتی قرار دارد.
فایروال ModSecurity و ابزارهای مشابه حملات رایج مانند SQL injection، Cross-Site Scripting، Croos-Site Forgy و غیره را به طور موثر کاهش می دهد. در واقع ابزار WAF مانند یک محافظ بین سیستم وب و اینترنت عمل می کند که یکی از مهمترین برنامه های چک لیست امنیت سایت برای توسعه دهندگان به حساب می آید.
4- پایگاه داده را ایمن نگه دارید.
پاشنه آشیل سایت شما، پایگاه داده است که هکرها معمولا حملات متعددی برای آن طرح ریزی می کنند. به طور پیشفرض اطلاعات زیادی در مورد کاربران و سایت در سرور ذخیره می گردد که دسترسی به آنها باعث بروز یک فاجعه می شود. پس اطلاعات مورد نیاز را نگه داری کنید و جزئیات با اهمیت را در سیستم محلی قرار دهید. همیشه داده های حساس اعم از کارت های اعتباری، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات شناسایی را تا حد امکان دور از خطر حفظ کنید. به عنوان یک قاعده کلی همیشه داده های مربوط به کاربران را رمزگذاری نمایید.
5- سایت خود را هک کنید!
آخرین کاری که باید به چک لیست امنیت سایت اضافه شود؛ به سایت خود حمله نموده و پارامترهای امنیتی را ارزیابی نمایید. امنیت را تمرین کنید و اقدامات مخربانه را حدس بزنید تا راه جان سالم بدر بردن از حملات آنها را حدس بزنید. خود هک کردن بهترین راه برای حسابرسی برنامه های وب شماست تا بدانید که در برابر حملات رایج سایبری چه عملکردی دارید. از تست نفوذ شروع کرده و آزمایشات را با کاربران تستی آغاز نمایید. این روش به توسعه دهندگان کمک می کند تا عملکرد وب را فرای از کارهای معمول امتحان کنید.
امیدواریم که مطلب چک لیست امنیت سایت برای توسعه دهندگان وب رضایت شما را به همراه داشته باشد. وبلاگ پاورسرور سرشار از مطالب آموزشی متنوع در مورد توسعه وب سایت شماست، پس حتما سری به بخش های مختلف آن بزنید.