15 ویژگی مهم در خرید هاست خوب برای راه اندازی سایت
خرید هاست با کیفیت جز اولین و مهم ترین اقداماتی عملی برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی هست. اگه شما هم قصد راه اندازی یک سایت یا یک کسب و کار اینترنتی رو دارید، سعی کنید از ابتدا پایه های کسب و کارتون محکم و درست بچینید. احتمالا این سوال براتون مطرح است حالا چطور هاست مناسب برای راه اندازی سایتتون رو تهیه کنید؟ ما در این مقاله از بادانش مهم ترین نکات و ویژگی ها در خرید هاست رو بررسی کنیم و این مقاله به عنوان راهنمای خرید هاست مناسب بهتون کمک میکنه تا انتخاب درست تری داشته باشید. شما رو به مطالعه مقاله دعوت میکنم.
بعضی ها فکر میکنند اگه هاست ارزان برای میزبانی سایتشان تهیه کنند در پولشون صرفه جویی کردند، در حالی که این قضیه کاملا برعکس هست. یک هاست بی کیفیت نه تنها شما رو با مشکلات و دردسر زیادی مواجه میکنه، بلکه مشتری های آیندتون رو هم میتونه ازتون دور میکنه.
در مقابل خرید یک هاست باکیفیت و خوب کمک میکنه تا سایتتون آمادگی پذیرایی مشتری های بیشتری رو داشته باشه. علاوه بر این هاست باکیفیت تاثیر فوق العاده زیادی در سرعت بارگزاری سایت میتونه داره که خود سرعت بارگزاری سایت، یکی از پارامترهای مهم سئو در گوگل هست. پس اگه قصد خرید هاست دارید، باید کاملا دقت کنید.
با توجه به اینکه درحال حاضر تعداد بسیار زیادی شرکت ارائه دهنده هاست در ایران وجود داره، انتخاب بهترین شرکت هاستینگ برای خرید هاست نیازمند بررسی پارامترهای مهمی است. بصورت کلی یک هاست خوب باید پر سرعت، همیشه در دسترس و پایدار، با امنیت بالا و دارای قیمیت مناسب و البته از پشتیبانی خوبی برخوردار باشه. در کنار این موارد میزان فضا و پهنای باندی که از یک شرکت هاستینگ تهیه میکنید از پارامترهای مهم در یک هاست خوب محسوب میشه. در ادامه ابتدا مهم ترین ویژگی های یک هاست خوب باکیفیت رو بررسی کردیم.
نکته بسیار مهم قبل از خرید هاست
قبل از خرید هاست، خیلی مهمه که از نیازهاتون در رابطه با هاست آگاهی داشته باشید. به عبارت ساده تر باید بدونید برای سایتتون چه هاستی میتونه با حداقل قیمت، بهترین ویژگی ها رو به همراه داشته باشه. شما چه نوع وب سایتی میخواهید راه اندازی کنید؟ یک سایت عادی با وردپرس میخواهید طراحی کنید یا وب اپلیکیشن؟ حجم ترافیک احتمالی سایتتون چقدر میتونه باشه؟ چند نفر در روز روی سایتتون میتونند باشند؟ و … معمولا خرید هاست برای میزبانی یک سایت بصورت سالیانه هست، پس در ذهنتون جواب این سوالات رو برای تا 12 ماه آینده در نظر بگیرید و با توجه به این موارد به سراغ خرید هاست برید.
ویژگی های مهم یک هاست خوب چیست؟
یک هاست خوب علاوه بر این اینکه فضا و پهنای باند بالایی داره، از نظر قیمت، سرعت، امنیت و پشتیبانی هم باید دارای امتیاز بالایی باشه تا بتونه یک سایت و کسب و کار آنلاینتون به بهترین شکل میزبانی کنه. در این بخش مهم ترین ویژگی های یک هاست خوب رو بررسی میکنیم.
-
قابلیت در دسترس بود (میزان آپتایم)
مهم ترین ویژگی یک هاست خوب اینکه که همیشه، هفت روز هفته و بیست و چهار ساعته کار کنه و پایدار باشه. اینطوری بازدیدکننده ها هر زمانی میتونند به سایتتون دسترسی داشته باشند. توی این ویژگی هاست باید سرور و اتصالات شبکه اش اثبات و پایدار باشه. این پایداری و در دسترس بودن سرور باید بالای 99 درصد باشه. خوشبختانه در اکثر شرکت های معتبر هاستینگ این مورد تضمین شده هست.
-
فضای هاست
منظور از فضای هاست، اندازه مجاز ذخیره سازی فایل های شما در هاست (از آپلود فایل ها تا اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده) است. حجم این فضا براساس گیگابایت هست که در سرویس های شرکت های هاستینگ متفاوته. شما میتونید بر اساس پیش بینی نیازتون این حجم از فضای ذخیره سازی رو انتخاب کنید. هرچند با وجود سرویس های مختلف ذخیره سازی آنلاین، میتونید بخشی از فایل هایتون رو در اون فضاها هم ذخیره کنید.
به طور معمول برای یک وبلاگ وردپرسی حجم زیادی برای ذخیره زیادی اطلاعات نیاز نیست و یک فضای 10 گیگابایتی میتونه کار شما رو راه بیاندازه. اما اگر میخواهید سایتی بسازید که فایل های با حجم بالایی در اون هست میتونید فضای بیشتری رو در خرید هاست در نظر بگیرید.
-
پهنای باند هاست
به مقدار ترافیکی که روی سایت شما میتونه باشه پنهای باند میگند. از میزان بازدیدی که از سایت تون میشه تا تعداد فایل هایی که از سایت تون میتونه دانلود بشه جز پهنای باند حساب می شوند. معمولا پهنای باند به صورت ماهانه روی سرویس های میزبانی وب ارائه میشه و بر حسب گیگابایت هست. مثل فضای هاست، بخشی از پهنای باند هاست رو میتونید به بیرون هاست تون انتقال بدین.
البته پنهای باند در بعضی از شرکت های هاستینگ به صورت نامحدود عرضه میشه و معمولا هم در سرویس ها بیشتر از حد نیاز عادی در نظر گرفته شده. اما اگه مثلا توی سایتتون ویدیوهای زیادی قرار دادید و این ویدیو از هاستتون خونده میشن قطعا شما به پهنای باند بالاتری نیاز دارید. چون اگه پهنای باند هاستتون تموم بشه سایتتون ساسپند میشه و تا ماه بعدی در دسترس نیست. به هر حال این ویژگی هم با توجه به پیش بینی تون از حجم ترافیک روی سایتتون قابل انتخاب است.
-
پشتیبانی گیری از اطلاعات (بک آپ) هاست
به هر علتی ممکنه سایت شما دچار تغییراتی بشه که از حالت معمول خودش خارج بشه. مثلا با تغییر در کدهای سایت، یا نصب یک افزونه و… بخشی از سایت تون از کار بیوفته و نتونید خودتون اون رو مثل قبل کنید. در اینجا اگه شما یک نسخه پشتبان از سایت و اطلاعاتش داشته باشید به راحتی میتونید اون رو به آخرین نسخه سالمش برگردونید. این پشتیبان گیری معمولا توسط شرکت های هاستینگ انجام میشه. بک آپ گیری منظم یکی از ویژگی های مهم در انتخاب هاست خوب است که در خرید هاست باید بهش دقت کنید.
-
دامنه اضافی یا ادآن دامین
اگه بخواین روی فضای هاستتون، چندتا سایت با آدرس دامنه های مختلف داشته باشید، باید دقت کنید هاستی که میخرید قابلیت اَدآن دامین (Add-On Domain) داشته باشه. شما میتونید با توجه به تعداد ادآن سرویسی که تهیه میکنید، از فضا و منابع هاست تون برای میزبانی و راه اندازی چند سایت استفاده کنید. داشتن ویژگی اضافه کردن چند دامنه بهتون کمک میکنه تا اگه بخواین در ابتدا چند سایت راه اندازی کنید در هزینه هاتون صرفه جویی کنید
-
پشتیبانی فنی
یکی از مهم ترین نکات در خرید یک هاست خوب، توجه به داشتن تیم پشتبانی قوی شرکت ارائه دهنده هاست هست. چون خیلی وقت ها ممکنه شما با مشکلات فنی مواجه بشید. وجود یک تیم پشتیبان قوی و همیشه در دسترس که بتونید براحتی از طریق راههای مختلف مثل تیکت، ایمیل، تماس تلفنی، چت آنلاین و… باهاشون در اراتباط باشید و بهتون کمک کنند تا مشکلاتتون رو حل کنید یک مزیت حساب میشه
-
منابع و سرعت پردازش بالای هاست
مهم ترین دلیلی که میتونه در سرعت سایتتون نقش اساسی داشته باشه منابع و سرعت پردازش هاست تون هست. هر چند در سرعت لود سایت طراحی بهینه سایت هم خیلی مهمه اما اگه هاست خوبی تهیه نکنید این موضوع هم شما و هم بازدیدکننده هاتون رو اذیت خواهد کرد. اگه هاست تون از منابع ضعیفی استفاده کنه، کافیه تعداد بازدیدکننده های سایتتون کمی بالا بره تا سایتتون بخوابه.
اما در مقابل منابع قوی سخت افزاری و نرم افزاری هاست باعث افزایش سرعت و امنیت سایت تون میشه. پس هنگام خرید هاست باید روی این موضوع دقت کنید و از شرکت های معتبر هاستتون تهیه کنید تا مجبور نشید سر کند بودن سایتتون، شرکت هاستینگتون رو عوض کنید و مجدد پول هزینه کنید.
-
امنیت سرور
امنیت سایت یکی از موارد مهم در کسب و کارهای آنلاین هست که از هک شدن و آسیب رسیدن به سایتتون جلوگیری میکنه. بخش عمده این امنیت برعهده شرکت های هاستینگ هست. البته وبمسترها هم در این مورد میتونند با استفاده از ترفندها و ابزارهایی که در اختیار دارند امنیت سایتشون رو بالاتر ببرند. معمولا شرکت های معتبر هاستینگ از امنیت بالاتری برخوردار هستند و این موضوع کمتر دغدغه تون میشه.
-
ارائه گواهینامه امنیتی SSL
گواهینامه امنیتی SSL یا همون پروتکل امن HTTPS امنیت سایت شما رو برای کاربران به ویژه در پرداخت الکترونیک تامین میکنه. خود این گواهینامه SSL روی بهبود سئوی سایت هم موثر است. البته در حال حاضر بیشتر شرکت های هاستیگ این گواهینامه را به صورت رایگان برای شما فعال میکنند، ولی حتما دقت کنید این ویژگی روی هاست مورد نظر شما به صورت رایگان وجود داشته باشد.
-
قیمت گذاری منصفانه و رقابتی
قیمت هم یکی از فاکتورهای مهم در تصمیم گیری برای خرید بهترین هاست است. البته باید دقت کنید که نه قیمت پایین و نه قیمت بالا هیچ کدوم نشونه مناسبی برای تعیین کیفیت یک هاست نیست. اما انتظار میره یک هاست خوب علاوه دارا بودن امتیاز بالا در مواردی که اشاره شد، دارای قیمت منصفانه نسبت به بقیه شرکت ها باشه.
تا اینجا 10 تا از مهم ترین فاکتورهای یک هاست خوب رو معرفی کردیم. کنار این فاکتورها، زمانی که شما میخواهید هاستی تهیه کنید با اصطلاحات و ویژگی هایی در سرویس های هاست مواجه می شید که دونستن اونها هم خالی از لطف نیست.
-
پارک دامین
پارک دامین (Parked Domain) یا دامین الیاس (Domain Alias) به معنی اتصال آدرس دامنه های دیگه به آدرس اصلی سایتتون هست. اگر شما چندتا دامنه داشته باشید و بخواهید همگی به آدرس یک سایت متصل بشه میتونید از این ویژگی استفاده کنید. به عنوان مثال شما دامنه .ir سایت اصلی خودتون که .com باشه رو هم تهیه کردید یا یک دامنه مشابه آدرس اصلی سایتتون که نمیخواستید رقیبی اون رو تهیه کنه خریداری کردید. حالا اگه بخواین هر کس این دامنه های فرعی رو که وارد میکنه به سایت اصلی وصل بشه، باید اون دامنه ها رو اصطلاحا روی دامنه اصلی پارک کنید.
-
ساب دامین
ساب دامین (SubDomain) یعنی زیر دامنه سایت اصلی. از ساب دامین میشه برای راه اندازی زیر مجموعه از سایت بصورت مجزا استفاده کرد. به عنوان مثال برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در سایت تون از زیردامنه shop بصورت shop.site.com استفاده کنید. این کار باعث میشه بتونید هر بخش رو بصورت مجزا مدیریت کنید و براحتی قالب متفاوتی رو براش پیاده سازی کنید.
-
دیتابیس یا یانک اطلاعاتی
دیتابایس یا بانک اطلاعاتی محل ذخیره سازی اطلاعات سایت شما هستند. معمولا برای راه اندازی سایت های پویا با سیستم هایی مثل وردپرس یا برای راه اندازی سیستمی در سایتی (فروشگاه اینترنتی)، از دیتابیس مجزا برای ذخیره اطلاعات استفاده میشه. تعداد بانک اطلاعاتی یکی از ویژگی های سرویس های هاست هست. پس اگه به تعداد خاصی از بانک اطلاعاتی برای ذخیره سازی اطلاعات نیاز دارید به این گزینه دقت کنید.
-
نوع میزبانی: اشتراکی یا اختصاصی
میزبانی سایت شما میتونه بصورت اشتراکی، اختصاصی یا سرور مجازی و … باشه. در نوع میزبانی اشتراکی، چندین وب سایت روی یک سرور قرار میگیرند. میزبانی اشتراکی برای سایت های که تازه می خواهند راه اندازی بشوند گزینه مناسبی هست. چون هم قیمتشون نسبت به سایر حالت ها خیلی کم تر هست و هم مشکل خاصی برای یک سایت معمولی پیش نخواهد اومد. حتی اگه شما ماهیانه حدود 30000 بازدید کننده هم داشته باشید هاست اشتراکی گزینه مناسبی برای خرید هست.
در هاست اختصاصی یک سرور برای وب شما تخصیص داده میشه که این سرور فقط میزبان سایت شماست. طبیعی هست که قیمت این نوع هاست خیلی بیشتر از نوع اشتراکی هست. زمانی خرید این نوع هاست مناسبه که شما بخواین کسب و کار اینترنتی پر ترافیکی رو روی این هاست قرار بدید.
-
کنترل پنل مدیریت
کنترل پنل به نوعی رابط کاربری بین کاربر و هاست است. از طریق کنترل پنل شما میتونید هاست سایت تون رو مدیریت کنید. کارهایی مثل ساخت دیتابیس، مدیریت ایمیل ها، مدیریت فایل ها و غیره از طریق کنترل پنل مدیریت هاست انجام میشه. سی پنل (CPanel) و دایرکت ادمین (DirectAdmin) از جمله کنترل پنل های معروف هاست هستند.