پیوند یکتا وردپرس چیست؟ (انتخاب بهترین ساختار پیوند یکتا در وردپرس)
یکی از تنظیمات اولیهای که پس از راهاندازی و ساخت سایت با وردپرس باید انجام دهید این است که ساختار پیوند یکتا وردپرس را از حالت ساده به یک ساختار درست تغییر دهید. این ساختار آدرس صفحات شما را برای موتورهای جستجو مشخص میکند که باید بر اساس موضوع سایت بهترین ساختار پیوند یکتای وردپرس را انتخاب کنید.
در ادامه این مقاله از وبلاگ پاوسرور قصد دارم به معرفی کامل این بخش از وردپرس بپردازم و به شما کمک کنم که بر چه اساس و معیارهایی نام نوشته مناسبی را برای سایت وردپرسی خود تعیین کنید. پس تا پایان این مقاله با من همراه باشید.
پیوند یکتا وردپرس چیست؟
پیوند یکتا در وردپرس مشخص میکند که شما قرار است صفحات خود را با چه ساختاری آدرس دهی کنید. هر صفحه از سایت شما به کمک یک آدرس در دسترس است که این آدرس لازم است خوانایی لازم را داشته باشد تا هم کاربران و هم موتورهای جستجو قادر به درک درستی از آن باشند.
وردپرس این امکان را فراهم کرده تا بتوانید بر اساس تاریخ، زمان، دسته بندی و سایر متغیرهای مهمی که وجود دارد ساختار منظمی برای نوشتههای خود تعیین کنید. همگی نوشتهها از این ساختار پیروی کرده و هر زمان که آنها را تغییر دهید روی کلیه نوشتهها تاثیر خواهد گذاشت. در ادامه به معرفی این ساختارها و چگونگی استفاده از آنها میپردازیم.
چرا استفاده از نامک نوشته مناسب در وردپرس اهمیت دارد؟
این موضوع از دو جهت اهمیت دارد که عبارتند از:
- سئو سایت: استفاده از ساختار مناسب تا حدودی به موتورهای جستجو کمک میکند تا سایت و محتوای نوشتههای شما را بهتر درک کنند. به عنوان نمونه اگر سایتی در زمینه دیجیتال مارکتینگ و وبمستری داشته باشید، استفاده از ترکیب دسته بندی و نام نوشته کمک میکند تا مطالب بهتر برای موتورهای جستجو قابل درک باشند. چون در ساختار دسته بندی نوشته مثل «تولید محتوا» در ابتدا مشخص شده و پس از ان نیز با ترکیبی از کلمات کلیدی نامک نوشته را ذکر میکنید موتورهای جستجو صفحه سایت شما را بهتر درک میکنند.
- ساختار مناسب برای کاربران: کاربران هم با مشاهده آدرسهایی که با ساختار مناسبی طبقه بندی شده باشند، بهتر میتوانند روی باز کردن صفحات وب تمرکز کنند. علاوه بر این کوتاه بودن آدرسها و استفاده از id و نامکهای انگلیسی باعث میشود که آدرس های کوتاه شدهای را برای اشتراک گذاری داشته باشید.
نکته: در گذشته که هنوز موتورهای جستجو درک درستی از صفحات سایتها نداشتند، بیشتر از روی نامک نوشته و آدرس صفحات و مهمتر از آن با استفاده از کلمات کلیدی به کار رفته در قالب نوشته، رتبهبندی سایتها را انجام میدادند. اما اکنون این رویه تغییر کرده است و گوگل بیشتر بر اساس بردکرامب این موضوع را درک میکند که برای همین باید به این ساختار ریچ اسنیپت در سایت خود توجه کنید. بنابراین تنها مزیت مهمی که استفاده از ساختار مناسب در پیوند یکتا دارد در خوانایی بهتر برای کاربران است.
متغیرهای پیوند یکتا در وردپرس
وردپرس این امکان را فراهم کرده تا بتوانید از یک سری متغیر در پیوند یکتا سایت خود استفاده کنید. این متغیرها به صورت پیشفرض در وردپرس شامل موارد زیر هستند. اما با نصب افزونههایی نظیر ووکامرس و سایر افزونههایی که امکان استفاده از متغییر را فراهم کردهاند این امکان را میدهند تا بتوانید از متغیرهای دیگری هم استفاده کنید.
- %author%: این متغیر نام کاربری نویسنده نوشته را برمیگرداند که به تازگی به وردپرس اضافه شده است. استفاده از این نوع ساختار برای سایتهایی که کاربر محور هستند پیشنهاد میشود که بتوانید مطالب کاربران را در یک صفحه نمایش داده و مثل یک سرویس وبلاگدهی عمل کنید.
- %category%: این متغیر دسته بندی نوشته را برمیگرداند. دستهبندی که در آدرس قرار میگیرد، آن دستهای از نوشته خواهد بود که به عنوان دسته اصلی در صفحه ویرایش نوشته انتخاب شده باشد.
- %postname%: با این متغیر میتوانید آدرس را بر اساس نام نوشته مشخص کنید. اما از آنجایی که نام نوشته برای زبان فارسی به این صورت است که کاراکترهای بی معنی و به صورت هش شده در آدرس قرار میگیرند، محدودیت بیشتری در تعداد کاراکتر نسبت به زبان انگلیسی دارد. در هنگام استفاده از این ساختار، اگر نامک نوشته فارسی است بهتر است که قبل از انتشار نوشته به صورت دستی آنها را ویرایش کرده و حروف اضافی را از درون آن حذف کنید.
- %post_id%: این متغیر آی دی نوشته را برمیگرداند. از این ساختار میتوانید به صورت ترکیبی استفاده کنید که اشتراک گذاری لینکها سادهتر باشد. به عنوان نمونه بعد از آیدی نوشته مشخص کنید که متغیر نامک نوشته درج شود.
- %second%: این متغیر بر اساس زمان است که ثانیه انتشار پست را درج میکند.
- %minute%: این متغیر بر اساس زمان است که دقیقه انتشار نوشته را برمیگرداند.
- %hour%: این متغیر هم بر اساس زمان است که ساعت انتشار نوشته را برمی گرداند.
- %day%: این متغیر هم بر اساس تاریخ است که روز انتشار نوشته از ماه را برمی گرداند.
- %monthnum%: این متغیر هم شماره ماهی که در آن قرار داریم را برمیگرداند. این شماره میتواند بر اساس تاریخ میلادی یا شمسی باشد که برای حالت شمسی باید از افزونههای شمسی ساز وردپرس استفاده کنید.
- %year%: این متغیر هم سال انتشار نوشته را بر اساس تاریخ شمسی یا میلادی برمیگرداند.
نحوه تغییر پیوند یکتا در وردپرس
برای تغییر پیوندهای یکتا در وردپرس کافی است مشابه تصویر زیر به منوی تنظیمات> پیوند یکتا مراجعه کنید. سپس بر اساس ساختارهایی که از قبل معرفی کردم یکی از ساختارهای مناسب را برای سایت خود انتخاب کنید.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، جدایی از متغیرهایی که معرفی کردیم، یک سری ساختار پیشفرض وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
- ساده: بعد از نصب وردپرس، این ساختار به صورت پیشفرض در نوشتهها استفاده میشود که آدرس نوشته مانند site.com/?p=5 خواهد بود که در اینجا 5 آیدی نوشته است. این نوع ساختار عددی بوده و کوتاه است. اما از نظر پیوند یکتایی که سئو شده باشد برای موتورهای جستجو زیاد مناسب نیست.
- روز و نام: این نوع ساختار همانطور که در نمونه آن میبینید، روز، ماه و سال را در ابتدای آدرس و پس از آن نامک نوشته را بر اساس نام قرار میدهد. استفاده از این ساختار میتواند برای سایتهای خبری و سایتهایی که محتوای آنها برای چند روز تازگی دارند مناسب است.
- ماه و نام: این نوع ساختار هم مشابه نمونه قبلی است، با این تفاوت که روز در آدرس نوشته درج نمیشود.
- عددی: این ساختار چیزی مشابه حالت ساده است. با این تفاوت که مقدار =p? در آن وجود ندارد و بعد از آیدی هم نامک نوشته درج میشود.
- نام نوشته: این نوع ساختار نام نوشته را برمیگرداند. خبری از آی دی نیست و بهترین ساختار برای سایتهای وبلاگی است که روزانه مطالبی را در موضوعات مختلف منتشر میکنند. بیشتر سایتها از این ساختار استفاده میکنند.
- ساختار دلخواه: استفاده از این گزینه هم به شما این امکان را میدهد که از ساختارها به صورت دلخواه استفاده کنید. ممکن است ساختاری که شما به دنبال آن هستید در اینجا وجود نداشته باشد که برای نمونه یکی از آنها را بررسی میکنیم.
فرض کنید شما سایتی برای انتشار محتوا توسط کاربران ایجاد کردید. این سایت با وردپرس ساخته شده و محوریت آن درست مانند سایت ویرگول است. روشن است که باید قالب شما طوری باشد که در صفحه نویسندگان(که پروفایل کاربران سایت است)، نوشتههای هر کاربر را نمایش دهید. پس باید ساختار نوشته شما به صورت زیر باشد.
https://site.com/sadeghi/post-name
همانطور که میبینید در این ساختار مقدار sadeghi مربوط به نام کاربری است و مقدار post-name هم نام نوشته است. یعنی تعیین کردید که بعد از آدرس دامنه، برای نوشتههای سایت ابتدای نام کاربری نویسنده و پس از آن نام نوشته درج شود. بنابراین شما باید ساختار پیوند یکتا را روی مقدار زیر قرار دهید.
/%author%/%postname%/
به همین ترتیب با استفاده از متغیرهای دیگری که در این ساختار قرار دارد، میتوانید ساختار آدرسهای خود را شخصی سازی کرده و متناسب با محوریت سایت از آنها استفاده کنید.
بعد از اینکه ساختار آدرس خود را مشخص کردید، کافی است روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کنید تا فایل htaccess. در سایت شما آپدیت شده و ساختار آدرسها معین شود.
تغییر پیوند یکتای وردپرس بدون 404 و از دست دادن ارزش سئو
پیوند یکتای سایت وقتی در ابتدا روی یک ساختار تعیین شده است، باید همیشه روی ان ساختار باقی بماند. اما ممکن است به هر دلیلی بخواهید این ساختار را تغییر دهید که در این صورت باید به منظور جلوگیری از بروز خطای 404 در وردپرس و از دست رفتن سئو سایت به دلیل تغییر آدرس نوشتهها، کاربران را از لینکهای قدیمی به ساختار آدرس جدید به صورت 301 ریدایرکت کنید.
وقتی از افزونههای سئو وردپرس، یعنی یوست سئو و رنک مث استفاده کنید، این کار به صورت خودکار انجام گرفته و کاربران سایت به شکل درستی ریدایرکت خواهند شد. اما اگر به هر دلیلی این اتفاق رخ ندهد، لازم است که از کدهای ریدایرکت regex استفاده کنید.
بالاخره بهترین پیوند یکتا وردپرس کدام است؟
راستش را بخواهید نمیتوان یک ساختار را به عنوان بهترین ساختار پیوند یکتا در وردپرس مشخص کرد که برای همه سایتها کاربری باشد. همانطور که در لابهلای نوشته اشاره کردم، ساختار نوشتههای شما باید با بررسی تعداد نوشتههایی که در هر روز منتشر می کنید، موضوع سایت و مدل فعالیت سایت تنظیم شده باشد. به صورت خلاصه چند مورد از این ساختارها را بر اساس محوریت سایتها بررسی میکنیم.
- سایتهای شخصی و وبلاگها: در این نوع سایتها بهتر است از ساختار نام نوشته یا دسته بندی همراه با نام نوشته استفاده کنید.
- سایتهای کاربر محور: ترکیبی از نام کاربری نویسنده همراه با نامک نوشته استفاده کنید.
- سایتهای خبری با تعداد نوشته زیاد: استفاده از ساختاری که به ترتیب از آی دی نوشته همراه با نام نوشته یا تاریخ انتشار همراه با نام نوشته گزینه مناسبی خواهد بود.
سوالات متداول در خصوص پیوندهای یکتا وردپرس
با این همه توضیحاتی که در خصوص پیوند یکتای وردپرس، انواع ساختارها و انتخاب بهترین نوع آن بر اساس موضوع سایت توضیح دادم، مطمئنم که سوالاتی در ذهن شما نقش بسته که نمیدانید چه پاسخی مناسب آن است. در ادامه به برخی از سوالات متداولی که کاربران در خصوص انتخاب ساختار پیوند یکتای مناسب در وردپرس دارند میپردازم.
آیا باید از تاریخ در پیوند یکتا استفاده کنیم؟
برای استفاده از این ساختار در پیوند یکتای سایت خود ابتدا باید به محوریت سایت خود نگاهی بیندازید. به عنوان نمونه همین وبلاگ پاورسرور را در نظر بگیرید. در این وبلاگ سعی میشود تا مطالب بهروز که در حوزه خرید هاست و خدمات میزبانی وب است تولید شود. حالا اگر ما بخواهیم از تاریخ استفاده کنیم، چه اتفاقی رخ میدهد؟
وقتی نوشتهای را آپدیت کنید و تاریخ آن تغییر کند، پیوند یکتای قبلی شکسته شده یا به اصطلاح با ارور 404 در وردپرس مواجه خواهید شد که در این صورت برای سئو سایت مناسب نیست.
استفاده از ساختار تاریخ بیشتر برای سایتهای خبری مناسب است که نوشتههایی با تاریخ مصرف محدود دارند. وقتی خبری منتشر میشود برای چند روز یا نهایتا چند ماه اهمیت یافته و بعد از آن دیگر اهمیتی برای خوانندگان نخواهد داشت، چرا که تاریخ قدیمی شده است. برخی تصور میکنند که استفاده از تاریخ در آدرس نوشتهها باعث میشود که به ایندکس سریعتر سایت در گوگل یا نمایش در رتبههای بالاتر به این دلیل که محتوا جدیدتر است موثر است که در حقیقت اینطور نیست.
آیا باید از دسته بندی در پیوند یکتا استفاده کنیم؟
استفاده از دسته بندی میتواند یکی از بهترین ساختارها برای پیوند یکتای سایت باشد. اما در حالتی که شما دسته بندیهای محدودی داشته باشید و تو در تو بودن آنها نیز کمتر باشد. به عنوان نمونه برای سایتی با ۵ دسته بندی مادر که هر یک از دستهها چند زیر دسته دارند گزینه مناسبی خواهد بود.
اما در استفاده از دسته بندی باید همواره به این نکته توجه کنید که شما برای هر نوشته مجاز هستید فقط و فقط یک دسته بندی را برای نوشته انتخاب کنید. چرا که ممکن است به دلیل ناسازگاری در وردپرس با افزونهها، علاوه بر اینکه نوشته با دسته بندی پیش فرض در دسترس است، با سایر دستههای مادر و دیگر دستهها نیز لینک آن در دسترس باشد. این موضوع باعث ایجاد محتوای تکراری یا همان duplicate content خواهد شد که برای سایت بسیار بد است.
لازم است که به انتهای آدرسها html. اضافه کنیم؟
خیلیها تصور میکردند که برای اینکه گوگل درک بهتری از صفحات ما داشته باشد، بهتر است که در انتهای آدرس سایت از html. استفاده کنیم که نشان دهیم این یک صفحه وب است. این یک تصور اشتباهی است که چند سالی است برخی آن را باور کرده بودند.
گوگل با بررسی صفحات و مطالب سایت ما و از سوی دیگر به کمک ریچ اسنیپت هایی که داریم کاملا به موضوع سایت ما و حوزه کاری که داریم آگاه شده و رفته رفته درک بهتری هم از آن خواهد داشت. بنابراین ضرورتی ندارد که بخواهید از اینگونه ساختارها در انتهای آدرس استفاده کنید.
کلمات کلیدی باید در کدام بخش پیوند یکتا باشند؟
تا پیش از این استفاده از کلمات کلیدی در پیوند یکتا کمک میکرد تا خیلی سریع رتبه خوبی را در گوگل بگیریم، چرا که در آن روزها هنوز گوگل به این میزان هوشمند نبود که بتواند محتوای سایت ما را درک کند. اما این روزها اهمیت استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحات کمتر شده است.
بنابراین مهم نیست که شما از این کلمه در ابتدا، انتها یا در بخش میانی آدرس سایت خود استفاده کنید. اما در هر صورت سعی کنید از ان استفاده کنید؛ البته نه به این دلیل که برای سئو اهمیت دارد، بلکه برای اینکه چون در ساختار فارسی کاراکترهای بی معنی در آدرس قرار میگیرد و هنگام استفاده در شبکههای اجتماعی برای اشتراک گذاری مناسب نیست، استفاده از نامک انگلیسی میتواند این مشکل را رفع کند.
برای دکمه اشتراک گذاری مطالب از چه ساختاری استفاده کنیم؟
همانطور که در بخش متغیرهای پیوند یکتا وردپرس بررسی کردیم، وردپرس از یک ساختار پیشفرض استفاده میکند. شما برای دکمه اشتراک گذاری مطالب در شبکههای اجتماعی میتوانید از این ساختار استفاده کنید که هم آدرسها کوتاهتر باشند و هم اینکه از قابلیت ریدایرکت 301 در آنها استفاده کنید.
کاربران با کلیک روی این نوع آدرس نوشته که میتواند مثل serverpower.ir/?p=5 باشد، به نوشتهی مرتبط با آن بر اساس ساختار پیوند یکتا ریدایرکت خواهند شد.
جمع بندی نهایی
در این مقاله به بررسی تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس پرداخته و به شما آموزش دادم که چگونه بهترین ساختار پیوند یکتا برای وردپرس را انتخاب کنید. در صورتی که سوالی در خصوص این آموزش دارید میتوانید از بخش نظرات اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنم.
همچنین اگر مشکلی با انتخاب ساختار مناسب در آدرس نوشتههای وردپرس دارید میتوانید اعلام کنید تا در انتخاب یک ساختار درست بر اساس موضوع سایت به شما کمک کنم.