وبلاگ چیست
وبلاگ چیست
اینترنت در ارائه خدمات و سرویس ها، ابزارهای مختلف و امکانات متفاوتی را در اختیار کاربران علاقه مند قرار می دهد . یکی از این ابزارها را می توان سرویس ها و خدماتی دانست که شما را قادر به برقراری ارتباط با مخاطبان می نماید .
آیا شما از آندسته از افرادی هستید که تمایل به داشتن چنین ابزاری دارید و مایل به داشتن یک صفحه شخصی هستید تا بتوانید موارد مورد علاقه خود را در آن قرار دهید . بشرطی چند سال گذشته با گذاشتن قدم در دنیای اینترنت به یکی از مهمترین دستاوردهای نشر اطلاعات در دنیای وب دسترسی پیدا کرد که آن را می توان وبلاگ یا بلاگ را نامید .
در این مقاله قصد داریم به بررسی تعریف وبلاگ و تفاوت آن با وب سایت و … بپردازیم . با ما همراه باشید .
وبلاگ یا بلاگ چیست؟
وبلاگ Weblog واژه ای است که توسط یک وبلاگ نویس آمریکایی (Jorn Barger) ابداع شد . وبلاگ یا بلاگ که در ابتدا به معنی دفترچه خاطرات آنلاین معرفی شد، از دو واژه Web که شبکه جهانی اطلاعات معنی می شود و Log که به فایل هایی گفته می شود که تمام اتفاقاتی که در یک کامپیوتر می افتد را ثبت می کند . واژه بلاگ Blog توسط Peter Merholz ابداع شد . پس از آن Evan Williams که برنامه نویس مشهوری است، درسیستم وبلاگدهی مشهور گوگل واژه Blogger را خلق کرد و پس از آن سیستم وبلاگ نویسی Blogger را نوشت.
وبلاگ و وب سایت چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
همانگونه در تعریف وبلاگ بیان شد وبلاگ در ابتدا به عنوان دفترچه خاطرات آنلاین معرفی شد و پس از آن از وبلاگ استفاده های کاربردی تر و بهتر شد . مثلا آموزش و اخبار و قرار دادن اطلاعات . اما نباید وبلاگ و وب سایت را با هم اشتباه کرد . این دو تفاوت اساسی با یکدیگر دارند . وبلاگ صرفا به منظور اطلاع رسانی ساخته می شود . اما وب سایت اینگونه نیست . از وب سایت به منظور ارائه خدمات استفاده می شود . وبلاگ ها قابلیت این را ندارند که خدمات آنلاین را انجام دهند اما وب سایت ها به منظور ارائه خدمات و کاتالوگ های آنلاین ساخته می شوند . وبلاگ یک رسانه ای است که در بازه های زمانی کوتاه آپدیت می شود و در بازه های زمانی مشخص و یا نامشخص مطالب خود را به روز می کنند .
سیستم وبلاگ نویسی در دنیای اینترنت چگونه آغاز شد ؟
برخی بر این باورند که نخستین سیستم وبلاگ نویسی توسط سیستم گروه های خبری Usenet انجام شد . Usenet را در واقع می توان به عنوان یک نوع سیستم ذخیره سازی و سازماندهی پیام ها و همچنین اطلاعات که مراجعین می توانند با مراجعه به سیستم خبر و اطلاعات مورد نیاز خود را از سیستم پیدا کرده و یا اطلاعاتی را به گروه های خبری ارسال کنند.
سیستم وبلاگ نویسی مدرن چگونه آغاز شد ؟
سیستم های وبلاگی همچون Blogger و Livejournal جزء اولین سیستم های وبلاگ نویسی رایگان در دنیای اینترنت بودند و خیلی زود در بین وبلاگ نویسان و کاربران اینترنت معروف شدند . پس از این دو سیستم وبلاگی، سیستم مدیریت محتوا یا WordPress خلق شد . این سیستم های بلاگی توانستند دنیای اینترنت را در زمینه اطلاع رسانی خبری و آموزشی دگرگون کنند .
سیستم وبلاگ نویسی در ایران
سیستم وبلاگ نویسی یا وبلاگدهی در ایران با عنوان پرشین بلاگ آغاز به کار کرد . پس از آن سیستم وبلاگ دهی بلاگ اسکای شروع به کار کرد . در واقع سیستم وبلاگ دهی پرشین بلاگ به عنوان اولین سیستم رایگان سرویس دهنده وبلاگ در ایران آغاز به کار کرد . در قیاس سیستم های وبلاگ دهی در ایران بلاگفا با محبوبیت بالا و با رنک الکسا بالا فعالیت دارد .
استفاده از سیستم های سرویس دهنده وبلاگ در ایران دارای معایبی نیز است که از آن جمله می توان به کمبود منابع سرور در سیستم های وبلاگدهی رایگان اشاره کرد . ( یک وب سایت در واقع نم افزاری است که بر روی یک سیستم کامپیوتری نصب می شود که سرور نام دارد . این سیستم های کامپیوتری با پهنای باند زیاد باید به اینترنت وصل باشند و تمام کاربرانی که به اینترنت متصل می باشند قابلیت دسترسی به این نرم افزار را دارند . اما زمانی که این منابع سخت افزاری و همچنین است پهنای باند سیستم های وبلاگدهی در اختیار هزاران صحب وبلاگ است که اگر روزی فقط یک پست آپلود کنند حجم اطلاعاتی که در روز باید پردازش شود و در اختیار بازدید کنندگان قرار گیرد بسیار بالاست . همین موضوع باعث می شود که در ساعات شلوغ روز بلاگ های ایرانی در دسترس نباشند .
از دیگر معایب سیستم های وبلاگدهی در ایران می توان به این مورد اشاره کرد که شما نمی توانید در نرم افزار تغییرات ایجاد کنید .عدم تغییر در نرم افزار مدیریت محتوا CMSبه عنوان یک ایراد در سیستم های وبلاگدهی ایرانی شناخته شده اند . در نرم افزار های مدیریت محتوا یا همان محیطی که شما دسترسی به محیطی دارید که بتوانید پست های خود را در آن قرار داده یا ویرایش کنید و همینطور است تمام مسائل مربوط به مدیریت وبلاگ . اما کنترل این نرم افزار به طور کامل در اختیار مدیران سیستم های وبلاگدهی است .
از دیگر معایب سیستم های وبلاگدهی ایرانی می توان به اجباری بودن نمایش تبلیغات رایگان اشاره کرد . از مهمترین منابع در آمد وب سایت ها مخصوصا سیستم های وبلاگدهی رایگان تبلیغات می باشد . نمایش تبلیغات در وبلاگ های زیر مجموعه به صورت اجبار قرار دارد. این اجبار از این رو است که بازدید کاربران از سیستم های وبلاگی بسیار بالاست و همین بازدید باعث می شود تبلیغات هم نمایش بسیار بالایی داشته باشد و باعث درامد برای مدایران سیستمهای وبلاگدهی است .
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چگونه می توانیم یک وبلاگ راه اندازی کنیم ؟ یا هزینه را اندازه یک وبلاگ چقدر است ؟ به منظور راه اندازه وبلاگ حرفه ای بای دسه فاکتور زیر را مد نظر قرار دهید و انجام دهید :
اولین مورد میتواند خرید دامین Domain باشد
دامین، یک آدرس اینترنتی است که به عنوان اولین مورد برای داشتن یک وبلاگ حرفه ای خرید یک دامین است . به عنوان مثال زمانی که شما یک آدرس را برای یک سال اجاره می کنید (اجاره در اینجا یک اصطلاح است) در واقع شما مالک آن دامنه هستید و اگر همه ساله شما دامنه خود را تمدید کنید هیچ کس حتی به طور قانونی هم نمی تواند این حق را از شما بگیرد .
دومین مورد طراحی و برنامه نویسی وبلاگ است
ساخت یک وبلاگ یا وب سایت حرفه ای نیاز به یک دانش فنی بالایی دارد . پس اگر در زمینه طراحی وب سایت یا وبلاگ تجربه چندانی ندارید پیشنهاد می کنیم که دست به این کار نزنید چرا که بعد ها با مشکلات بیشتری مواجه می شوید پس می توانید با پرداخت هزینه ای ناچیز در زمینه طراحی و برنامه نویسی وبلاگ به یک برنامه نویس یک وب سایت حرفه ای داشته باشید .
گزینه بعدی اجاره سرور Server است .
یک وب سایت یا وبلاگ به عنوان یک نرم افزار مدیریت محتوا بر روی یک کامپیوتر قدرتمند نصب می شود تا همه کاربران بتوانند به آن دسترسی داشته باشند . این کامپیوتر قدرتمند سرور نامیده می شود . شما باید یک سرور اجاره کنید تا وبلاگ شما به دنیای اینترنت متصل شود .