نحوه کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت در وردپرس
بسیاری از کاربران هنوز با اصطلاحات تخصصی مربوط به سئو سایت آشنایی کاملی ندارند. کاهش Bounce rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت از آن دسته مفاهیم جدیدی می باشد که با کاربرد ویژه اش در حفظ کاربران سایت معنای متفاوتی به خود گرفته است.
نرخ پرش یا بانس ریت اصطلاحات دیگری از این واژه است که بیشتر مورد استفاده وبمستران قرار می گیرد. با این حال توجه شما را به موضوع کاهش Bounce Rate سایت در پاورسرور جلب خواهیم کرد که خواندن آن راه رسیدن به موفقیت را به شما نشان می دهد! پیش به سوی بهینه سازی سایت ??
اگر میزان نرخ پرش Bounce Rate در وب سابت شما بالاست، باید بستری را برای انجام راه های کاهش نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت به وجود آورید. بدانید که عقیده درستی میان تمام توسعه دهندگان حرفه ای وب مبنی بر رابطه مستقیم کاهش Bounce Rate سایت و بهبود رتبه بندی گوگل جهت نمایش در صفحه اول نتایج وجود دارد.
اما در این مطلب سعی شده تا برای پرسش هایی نظیر ” راه های کاهش Bounce Rate چیست؟ ” و ” نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟ ” پاسخ درخور توجهی بیابیم.
به زبان ساده حالتی که کاربر صفحه ای از محتوای وب سایت شما را باز می کند و آن را بدون مراجعه به صفحه دیگری ترک می کند را نرخ پرش یا نرخ خروج Bounce Rate می نامند. از این رو راه های کاهش نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت اهمیت زیادی در بین مدیران وب یافته است.
در حقیقت Bounce Rate درصد کاربرانی است که بدون مراجعه به صفحه دوم و از همان اولین برگه مورد مشاهده خود در سایت شما خارج می شوند.
مقدار نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت یا Bounce Rate باید در چه بازه ای قرار داشته باشد؟
هرچه کمتر، بهتر! بله هرچه میزان نرخ پرش را در وب سایت خود کاهش دهیم، وضعیت شما در موتورهای جستجو مانند گوگل بهتر خواهد بود. اما نیاز دارید که راجع به بهترین مقدار نرخ پرش اطلاعاتی را کسب کنید. باید میزان کاهش Bounce Rate را به صورت دقیقی در نظر بگیرید و به آن جامه عمل بپوشانید. اگرچه باتوجه به انواع مختلف وب سایت، مقدار آن متغیر است. اما میانگینی در اختیار شما قرار داده ایم:
میانگین نرخ پرش یا Bounce Rate برای وب سایت های مختلف:
- بالای ۸۰ درصد بسیار بد است.
- ۷۰-۸۰ درصد ضعیف است.
- ۵۰-۷۰ درصد متوسط است.
- ۳۰-۵۰ درصد خوب است.
توجه داشته باشید که می توان به آماری زیر ۳۰ درصد نیز دست یافت، چنین موقعیتی نشاندهنده عملکرد عالی شما در کاهش Bounce Rate و نرخ خروج بازدیدکنندگان در سایت می باشد.
چگونه مقدار کاهش Bounce Rate سایت یا نرخ پرش را مشاهده کنیم؟
شما می توانید نرخ پرش بازدیدکنندگان خود را از طریق سرویس گوگل آنالیتیکس Google Analytics مشاهده کنید. شما می توانید از طریق بخش های زیر به Bounce Rate وب سایت دست یابید:
- Behavior >> Site Content >> All Pages >> Bounce Rate
- Behavior >> Site Content >> All Pages >> Bounce Rate
- Behavior >> Site Content >> All Pages >> Bounce Rate
- Behavior >> Site Content >> All Pages >> Bounce Rate
پیش از این آموزشی جهت استفاده از این سرویس محبوب گوگل منتش شده بود، برای کسب اطلاعات بروز از این سیستم پست نحوه ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس Google Analytics را مشاهده نمایید.
در مورد راه های کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت بیشتر بدانیم!
اینکه به دنبال بهینه کردن و سئو سایت خود هستید، خبر بسیار خوشحال کننده ای است! شما می توانید محبوبیت خود را در گوگل افزایش دهید و کاربران بیشتری را به سمت خود بکشید. اما باید اقداماتی مانند کاهش Bounce Rate سایت را فراموش نکنید!
میزان بالای نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت نشاندهنده مشکلات عدیده در استراتژی وب سایت شماست. زیرا وب سایت شما توانایی جذب بازدیدکننده را ندارد و آن ها از حضور در سایت شما احساس خوبی ندارند.
بنابراین با ما در این مطلب همراهی نمایید تا ترفندهایی را برای کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکننده سایت به شما اعلام کنیم. در حقیقت باید میزان باقی ماندن کاربر را در وب سایت خود افزایش دهید و این جز با رعایت اصول مختلف میسر نخواهد شد.
۱- کیفیت تولید محتوا
بزرگترین دلیل افزایش نرخ پرش و خروج کاربران از سایت، فقدان محتوای باکیفیت است. اگر محتوای شما مفید نباشد، بازدیدکننده بلافاصله سایت شما را ترک خواهد کرد.
ما در پاورسرور یک شعار داریم ” همیشه مطالب منحصر به فرد و باکیفیت بنویسید ”
همچنین مقالات شما باید جالب باشد و موضوعات مختلفی را در بر گیرد تا خوانندگان از حضور در وب سایت شما لذت ببرند.
نکات کلیدی برای تولید محتوای با کیفیت:
- طول محتوا – مقاله شما باید حداقل دارای ۱۰۰۰ کلمه باشد و شیوه بیان خوبی را ارائه دهد. محتوای طولانی در موتورهای جستجو رتبه خوبی دارند.
- عنوان جذابی بنویسید – بعد از اتمام محتوا، عنوان خود را بهینه کنید. زیرا ۵۰ تا ۶۰ درصد افراد، ابتدا عنوان پست را مشاهده می کنند و سپس روی آن کلیک می نمایند. همیشه کلیدواژه کانونی خود را به عنوان اضافه کنید.
- توضیحات متا را بهینه کنید – این شرح مختصری از پست بلاگ شماست که در زیر عنوان صفحه نتایج موتور جستجو نمای داده می شود. این عامل باعث افزایش CTR یا همان نرخ کلیک نسبت به رتبه می شود. کلمه کلیدی کانونی را به آن اضافه کنید.
- پاراگراف های خود را کوتاه نگه دارید – پاراگراف های طولانی خواننده را می ترساند. خوانندگان پاراگراف های کوتاه و واضح را ترجیح می دهند. بنابراین، سعی کنید پاراگراف های خود را کوتاه کنید.
۲- بهبود سرعت بارگیری وب سایت
بارگذاری سریع وب سایت تجربه کاربری بهتری را به بازدیدکننده می بخشد. هیچکس بازدید از سایت های کند را خوشایند نمی داند. اگر سایت شما به آرامی بارگیری شود، بازدید کننده بلافاصله صفحه وب شما را خواهد بست. در نتیجه تمام نقشه های شما برای کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت برآب خواهد رفت.
سرعت لود سایت عاملی مهم در فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. اگر صفحه اول گوگل را با کلیدواژه ای بیازمایید، در می یابید که سایت های به نمایش درآمده در نتایج اول دارای سرعت بالایی هستند. به همین تاکید ما بهبود سرعت وب سایت به عنوان یکی از پارامترهای اثرگذار است.
۳- وب سایت خود را روان و ساده نگه دارید.
وبلاگ شما نباید دارای بخش های از هم گسیخته باشد. طرح واضح و ساده از منظر زیبایی خاص بوده و جلوه ویژه ای به وبلاگ شما خواهد بخشید. سایت های رنگارنگ و بخش های غیرمنسجم، توجه خواننده را منحرف می کند و آن ها را آزار می دهد.
یک قالب ساده و در عین حال جذاب برای وب سایت خود انتخاب کنید.
۴- استفاده از پست های مرتبط برای کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت
اگر می خواهید بازدیدکنندگان خود را برای مدت طولانی در وب سایت خود نگه دارید، پست های مرتبط به شا در این زمیته کمک می کنند. پست های مرتبط می توانند همه جا قرار بگیرند، ابتدا یا انتهای محتوا. مهم نیست چراکه اثر خود را خواهند گذاشت.
افزونه های زیادی در مخزن وردپرس بدین منظور قرار گرفته که می توانید از آن ها برای بهبود سایت خود استفاده کنید. برای راهنمایی بیشتر در این مورد به پست نحوه افزودن پست های مرتبط در وردپرس با افزونه Inline Related Posts مراجعه کنید.
۵- لینک های شکسته Break links را دریابید!
لینک های شکسته تا حد زیادی بر تجربه کاربر تاثیر منفی می گذارد. با رفع این مورد می توانید میزان نرخ پرش را کاهش داده و تجربه کاربری بازدیدکننده را بهبود ببخشید.
وقتی صفحه ای را از وب سایت خود را تغییر داده و حذف می کنید، مشکل لینک های شکسته یا Break links به وجود می آید. وقتی بازدیدکننده روی چنین URL هایی کلیک می کند با خطای ۴۰۴ روبرو می شود که واقعا ناخوشایند است.
برای اصلاح این وضعیت در صورت حرفه ای بودن باید کد های موجود در فایل htaaccess. را تغییر دهید و اگر هنوز به آن درجه نرسیده اید، از افزونه های وردپرس استفاده کنید. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به پست فایل htaccess. چیست؟ مراجعه کنید.
وردپرس افزونه رایگان Broken Link Checker را جهت رفع مشکلات در این مورد ارائه کرده است. این افزونه به صورت خودکار برچسب “no follow” را برای لینک های شکسته تنظیم می کند تا موتورهای جستجو آن ها را دنبال نکنند و وب سایت شما امتیاز منفی نگیرد.
۶- امکان باز شدن لینک های خارجی را در تب جدید را فراهم کنید.
اگر در سایت خود از پیوندهای خارجی استفاده می کنید، مطالب شما مفیدتر جلوه خواهد کرد و این عالیست. این اقدام باعث می شود تا گوگل محتوای شما را بهتر درک کند. استفاده از لینک های خارجی باکیفیت در وب سایت، برای سئو بسیار سودمند است. اما اگر آن لینک ها را در تب جدید مرورگر باز نکنید، کاربران سایت شما را برای همیشه ترک خواهند کرد.
ما در مطلبی با عنوان باز کردن لینک خارجی در تب جدید مرورگر با وردپرس به صورت مشروح در مورد مزایا و نحوه این کار صحبت کرده ایم. بنابراین برای راهنمایی بیشتر به صفحه آن مراجعه کنید.
۷- استفاده از پیوندهای داخلی برای کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت
پیوندهای داخلی بازدیدهای صفحه های مختلف وب سایت شما را بهبود می بخشد. اینکه لینک های داخلی به هم متصل شده باشند، سایت شما را از لحاظ سئو در وضعیت خوبی قرار می دهد.
در چنین حالتی مطلب شما مفیدتر جلوه خواهد کرد و باعث باقی ماندن کاربر در سایت و کاهش نرخ پرش Bounce Rate خواهد شد.
پیوند یک صفحه به صفحه ای دیگر از یک وب سایت و دامنه، پیوند داخلی نامیده می شود. پیوندهای مرتبط با محتوای خود را به آن اضافه کنید. دقت کنید که پیوندهای نامربوط علاوه بر نداشتن اثر مثبت، میتواند اثر منفی بر سئو سایت شما بگذارد و شما را به عنوان یک سایت ناکارامد به موتورهای جستجو معرفی کند.
۸- سازگاری سایت خود را در مرورگرهای مختلف بررسی کنید.
وب سایت خود را در تمامی مرورگرها بازکنید و از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. این مسئله بسیار مهم است! اینکه مرورگر کروم Google Chrome محبوب شماست، دلیلی برای استفاده بازدیدکنندگان شما از آن نیست. شاید اگر سایت خود را در Internet Explorer باز کنید، ظاهر سایت شما خراب شود. به هرحال این امکان وجود دارد. بنابراین ظاهر سایت خود را حتما چک کنید.
۹- سایت خود را ریسپانسیو کنید.
آیا سایت شما ریسپانسیو است؟ وقتی کاربران تلفن همراه به سایت شما وارد می شوند، ظاهر سایت شما چگونه است؟ باید توجه داشته باشید که وب سایت شما در نسخه موبایلی کاملا مناسب به نظر برسد و در اصطلاح ریسپانسیو باشد.
اگر سایت شما در موبایل به طور کامل قابل مشاهده نباشد یا با ایراداتی همراه باشد، بازدیدکننده بلافاصله سایت شما را ترک می کند. در چنین حالتی هرچه برای کاهش Bounce Rate سایت رشته کرده اید، پنبه می شود!
برای اینکه بدانید سایت شما با موبایل سازگار است یا خیر، می توانید از ابزار توسعه یافته Google برای تست موبایل استفاده کنید. اگر سایت شما با موبایل سازگار نیست، باید قالبی متناسب با آن به روی وردپرس نصب نمایید.
۱۰- سایت خود را با تبلیغات خراب نکنید!
درآمدزایی بد نیست؟ کاملا صحیح است که سایت باید آورده ای برای شما داشته باشد. همه می خواهند از وب سایت خود درآمد کسب کنند. اما بسیاری از سایت ها از تبلیغات برای کسب درآمد استفاده می کنند؛ این کار سرعت سایت شما را کاهش می دهد و توجه آن ها را مختل می کند. به خصوص تبلیغات اعصاب خورد کن پاپ آپ! این پارامتر بر افزایش نرخ پرش سایت شما اثر می گذارد.
اگر از تبلیغات پاپ آپ در سایت خود استفاده می کنید، کم کم بازدیدکنندگان شما به سمت سایت های رقیب خواهند رفت. هیچ کس تبلیغات پاپ آپ را دوست ندارد!
بنابراین از تبلیغات پاپ آپ استفاده نکنید و فقط ۴ یا ۵ تبلیغ ساده را در وب سایت خود به کار ببرید.
۱۱- از تگ های مناسب استفاده کنید.
تگ های عنوان و سرتیترها به گوگل در خوانایی مطلب کمک خواهد کرد. این مسئله اثرگذاری بالایی بر سئوی سایت شما می گذارد، در حقیقت گوگل کاراکترها را با تگ های معرف نظیر H1، H2، H3 و غیره می خواند.
فرض کنید که شما مطلبی با طول ۵۰۰۰ کلمه دارید، اما از تگ ها به درستی استفاده نمی کنید. در چنین حالتی هم خواننده و هم گوگل را به دردسر انداخته اید.
۱۲- از تصاویر در پست های خود استفاده کنید.
یک تصویر به اندازه هزار کلمه صحبت می کند! چیه؟؟؟ فر خوردین؟؟؟? حالا یخورده اغراق کردم فکنم نویسنده مرجعم هندی بوده… شما با تصویر می توانید جذابیت نوشته های خود را بهبود بخشید و بازدیدکنندگان را برای مدت طولانی تری در وب سایت خود نگه دارید.
اگر در سایت خود از محتواهای خیلی طولانی (بالای ۳۰۰۰ کلمه) استفاده می کنید، حتما تصاویر بیشتری را جهت رفع خستگی خواننده به کار ببرید. اما یادتان باشد که از عکس های داری حق کپی رایت استفاده نکنید، چراکه می توانند مشکلاتی را از لحاظ حقوقی برایتان به وجود آورند.
یادتان نرود که برای جلب نظر کاربر از عکس های با کیفیت استفاده کنید، البته قبل از بارگذاری باید به اندازه کافی آن ها را فشرده نمایید.
۱۳- نوار جستجوی بهینه ای به سایت خود اضافه کنید.
اگر بازدید کننده ای وارد وب سایت شما شود و قادر به پیدا کردن مطلب مورد نظر خود نباشد، دکمه جستجو آخرین گزینه ی او برای پیدا کردن موضوع دلخواهش است.
به طور پیشفرض وردپرس امکان ویجت جستجو را فراهم کرده است که می توان آن را در نوار کناری و قسمت فوتر سایت قرار داد. این حالت شاید بهینه ترین نباشد، چراکه برای بهبود تجربه کاربری باید آن را به منوی هدرسایت خود اضافه کنید. برای اعمال چنین شرایطی به پست اضافه کردن نوار جستجو به منوی وردپرس چگونه است؟ وارد شوید
۱۴- بازدیدکنندگان هدف خود را تعیین کنید.
هرگاه بازدیدکننده های هدف خود را به درستی تعیین نمی کنید، بدیهی است که اقدامات شما برای کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت بی اثر خواهد بود.
در حقیقت همین عامل مهم ترک کردن سایت شما از سوی کاربر است، بدون آن که مطلب شما را بخواند!
جذب بازدیدکننده هدفدار برای کاهش نرخ پرش بسیار مهم است و در این زمینه بهینه سازی کلمات کلیدی نقش مهمی را ایفا می کنند. به عنوان مثال اگر پست های خود را برای هاست بهینه می کنید، از کلیدواژه های مربوط مانند خرید هاست وردپرس یا میزبانی وب و غیره استفاده کنید.
ار این رو بازدیدکننده ای که هاست را جستجو می کند از دیدن نتایج و مطالب مورد نیازش خوشحال خواهد بود. نقش کلمات کلیدی را نادیده نگیرید!
۱۵- کاهش Bounce Rate یا نرخ خروج بازدیدکنندگان سایت با استفاده از فیلم
ویدیو یک سلاح عالی برای کاهش Bounce Rate سایت شما می باشد. فیلم ها می توانند توجه بیشتری را به نسبت متن به خود جلب کنند و به بهبود عملکرد آن کمک نمایند. بنابراین برای پست های خود ویدیو قرار دهید و اثر آن را بر سایت خود مشاهده کنید.
همچنین می توانید با ترفندی جذاب، ویدیوهای مرتبط با پست های خود را در مطالب قرار دهید.
۱۶- مطالب قدیمی خود را بروز کنید.
اگر پست های قدیمی پر ترافیک دارید، آن ها را با اطلاعات و تصاویر تازه بروز کنید. این روشی عالی برای بهبود نرخ پرش سایت است. محتوای قدیمی خود را با کلمات کلیدی جدید و اطلاعات قوی ویرایش کنید. سپس آن ها را دوباره در شبکه های مجازی به اشتراک بگذارید.
۱۷- از گواهینامه امنیتی SSL استفاده کنید.(آدرس Https به جای Http)
مرورگر کروم از ورژن ۶۸ به بالا، همه ی سایت های غیر HTTPS را به عنوان “امن نیست” می شناسد. بنابراین سطح امنیتی پایین وب سایت شما، کاربر را با نگرانی روبرو می سازد و دلیلی برای ترک وب سایت شما از سوی بازدیدکننده است.
به همین دلیل است که HTTPS بسیار مهم است!
اما اگر اطلاعاتی در این زمینه ندارید، به پست گواهینامه SSL چیست؟ مراجعه نمایید. همچنین برای نصب این گواهینامه نیز مطلبی با عنوان آموزش نصب گواهینامه SSL در سی پنل منتشر شده است که خواندن آن تاکید می گردد.
تلاش درخور توجهی برای بیان مفاهیم اساسی در این مطلب انجام شده و سعی نمودیم تا راه های توسعه ایده هایتان را به زبانی ساده و روان بیان کنیم. در صورتی که موضوع مطلب فوق را مفید می دانید، آن را در نظرات به ما اعلام کنید تا موضوعات بیشتری را از این دست منتشر کنیم.
همچنین دوستان خود را از راه های مختلف توسعه وب آگاه کنید و مطالب ما را با آن ها به اشتراک بگذارید!
وبلاگ پاورسرور شامل اطلاعات مختلف در دسته بندی های متفاوت است که با جستجو در آن، راه های مختلفی را برای توسعه پیدا خواهید کرد.