نحوه فارسی کردن وردپرس و تغییر زبان پنل
وردپرس کاربران زیادی را از سراسر جهان و با ملیت های مختلف به خود جذب کرده است. کاربران فارسی همیشه با تغییر زبان و نحوه فارسی کردن وردپرس مشکلاتی را کم و بیش تجربه کرده اند. اما این مسئله ای نیست که جلوی انتشار وردپرس را بگیرد، زیرا توسعه دهندگان این سیستم از همان ابتدای کار فکر همه جا را کرده اند. امروز در پاورسرور از اساسی ترین مسائل وردپرس با شما صحبت می کنیم و نحوه تغییر زبان در پنل وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد.
جدای از اون امروز یه روشی رو هم میگیم که تا حالا نشنیدین
اگر شما به صورت رسمی وردپرس را از سایت آن دانلود کرده باشید، نسخه انگلیسی برایتان نصب می شود و به نحوه فارسی کردن وردپرس نیاز پیدا می کنید. امکان تغییر زبان در وردپرس فراهم شده و قابلیت استفاده از این سیستم برای هر ملیتی میسر است. تغییر زبان پیش فرض وردپرس شما را به دردسر نخواهد انداخت و برای مبتدیان مشکلی را به وجود نخواهد آورد.
وردپرس برای بیش از 70 زبان بین المللی وجود دارد و در برنامه های توسعه خود 160 زبان دیگر را برای ترجمه گنجانده است. منظور از نحوه فارسی کردن وردپرس و تغییر زبان تنها مربوط به پیشخوان وردپرس می باشد و تغییری در زبان نوشته های شما در سایت ایجاد نخواهد کرد.
تغییر زبان در داشبورد وردپرس یا نوشته های سایت؟
اینکه شما تفاوت تغییر زبان پیشخوان وردپرس و نوشته ها را بدانید، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. فرانت اند Front-end همان قسمتی از سایت می باشد که بازدید کنندگان هروز آن را مشاهده می کنند اما در پشت صحنه یعنی داشبورد وردپرس در اختیار شماست.
زبان سیستم مدیریت محتوا و زبان بلاگ دو پارامتر متفاوتی هستند که نیاز به توجه دارند. اگر به خوبی انگلیسی نمی دانید، باید مدیریت وردپرس را به زبان مادری تغییر دهید تا به خوبی از عهده مدیریت آن برآیید.
زبان وبلاگ به نوعی شیوه ارتباطی شما با بازدیدکنندگان سایت به شمار می رود. با این حال هر سیستم مدیریت محتوایی تنظیمات مخصوص به خود را برای تغییر زبان دارد و این به متدهای مدیریتی شما وابسته است.
شما می توانید زبان مدیریت پیشخوان وردپرس را متفاوت با زبان نوشتاری خود در سایت انتخاب کنید و این مسئله دقیقا به خودتان مربوط است.
نحوه فارسی کردن وردپرس از طریق پیشخوان
همانطور که در بالا ذکر کردیم روش های مختلفی برای فارسی کردن وردپرس وجود دارد که با توجه به شرایط باید یکی از آن ها را انتخاب نمود. اولین راه و آسان ترین آن تغییر زبان از طریق پیشخوان وردپرس می باشد. ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شوید و سپس Settings را از منوی ابزار سمت چپ تصویر پیدا کنید و سپس روی گزینه General بزنید. مشابه با تصویر زیر از بخش Site Language فارسی یا هر زبان دلخواه را انتخاب کنید.
در پایان فراموش نکنید که برای اعمال تغییرات باید روی دکمه Save Changes کلیک نمایید.
حال مشاهده می کنید که تمام قسمت های پیشخوان وردپرس به زبان فارسی تغییر پیدا کرده و مورد انتخابی شما به سرعت اعمال می گردد.
در این قسمت حتی می توانید تنظیمات اساسی دیگری را در رابطه با ملیت و زبان خود تنظیم کنید، ما در پست تنظیم فرمت زمان و تاریخ در وردپرس این مورد را شرح داده ایم.
تغییر زبان وردپرس به صورت دستی
همانطور که اعلام کردیم گاه شرایطی پیش می آید که دسترسی شما به پیشخوان وردپرس غیر ممکن می شود. در چنین شرایطی باید نحوه فارسی کردن وردپرس به صورت دستی را بدانید. رسیدگی و مدیریت کارها به زبان مادری بسیار ساده است و اطمینانی برای صحیح انجام دادن کارها به شمار می رود.
خوب در این حالت به کمک مراحل زیر می توان تغییر زبان را به صورت دستی انجام داد.
در این روش باید به صورت دستی فایل زبان فارسی را درون هسته وردپرس قرار داده و ذخیره نمایید. بعد از قرار دادن فایل های مذکور نسبت به ویرایش پرونده wp-config.php اقدام کنید و با تغیر دادن کدها، آن را روی حالت فارسی تنظیم کنید. اگر از توضیحات بالا چیزی دستگیرتان نشده، باید مراحل زیر را مو به مو طی کنید.
گام اول
ابتدا به سایت رسمی وردپرس بروید و نسخه فارسی آن را از مرجع دانلود نمایید. برای سهولت کار ما لینک مستقیم ورود به این صفحه را در زیر آورده ایم:
بعد از دانلود، فایل zip وردپرس را استخراج کنید و به مسیر wordpress/wp-content/languages بروید. در این مسیر هر فایلی با پسونده های mo. و po. مشاهده کردید را بردارید و در مسیر wp-content/languages هاست مورد استفاده خود قرار دهید. حواستان باشد که کاری به پوشه های Plugin و Themes موجود در مسیر ذکر شده نداشته باشید، زیرا ما فقط به دنبال فارسی کردن هسته وردپرس هستیم.
گام دوم
بعد از انتقال فایل ها به مسیر اصلی دایرکتوری سایت یعنی public_html وارد شده و فایل wp-config.php را بیابید. سپس روی فایل کلیک راست کرده و گزینه EDIT رو انتخاب کنید. حال صفحه ویرایش فایل برایتان باز خواهد شد که در آن باید دنبال کد زیر بگردید:
define('WPLANG',")
بعد از اینکه کد بالا را پیدا کردید، آن را با عبارت زیر جایگزین کنید:
define (‘WPLANG’, ‘fa_IR’);
بعد از قرار دادن این کد، به وردپرس اعلام می کنید که زبان پیشخوان وردپرس باید فارسی نمایش داده شود. در این صورت مشکل فارسی شدن وردپرس به صورت کامل حل خواهد شد، حتی اگر به داشبورد دسترسی نداشته باشید. پیشنهاد می کنیم بعد از ورود به داشبورد وردپرس یک بار صفحه را از طریق Ctrl+F5 رفرش کنید.
سعی کردیم از طریق این آموزش اساسی اما ابتدایی نکات مهمی را به شما انتقال دهیم، وبلاگ پاورسرور سرشار از مطالب مختلف برای بهبود وضعیت سایت شماست. شما می توانید به بخش آموزش وردپرس مراجعه کرده و از جدیدترین موضوعات روز این سیستم مدیریت محتوای محبوب مطلع شوید.