نحوه رفع خطای ۴۰۱ در وردپرس به همراه راه های مختلف تصویری
گاه مشکلاتی در بارگذاری وب سایت شما به وجود می آید و وردپرس خطای آن را با اعداد خاصی نمایش می دهد. به همین سبب جهت رفع خطای ۴۰۱ در وردپرس دست به انتشار مقاله حاضر در پاورسرور زدیم! این خطای وردپرس بسیار رایج بوده و یکی از پیچیده ترین آن ها برای کاربران این سیستم مدیریت محتوای محبوب می باشد. اما به راستی چه دلایلی باعث خطای ۴۰۱ unauthorized وردپرس می شود؟ در ادامه به بررسی مسئله مذکور پرداخته و راه حل های مطمئن برای رفع این مشکل را ارائه می دهیم.
۴۰۱ unauthorized یکی از معمول ترین خطاهای وردپرس بوده و سایت شما را از دسترس خارج می کند. این خطا به صورت های مختلفی مانند Error 401 و ۴۰۱ unauthorized error هم معروف است و همراه آن پیغامی با مضمون ” Access is denied due to invalid credentials’ or ‘Authorization required ” به کاربر هنگام ورود به سایت نمایش داده می شود.
شما در این مطلب علل بروز خطای ۴۰۱ در وردپرس را خواهید آموخت و علاوه بر آن راه های رفع خطای موجود را می آموزید. بنابراین ما را با ادامه مطلب همراهی نمایید!
خطای ۴۰۱ چیست و علت بروز آن در وردپرس چه می باشد؟
این خطا عموما به علت معتبر نبودن اطلاعات حساب وارد شده هنگام دسترسی به یک بخش سایت رخ می دهد. به زبان ساده تر خطای ۴۰۱ unauthorized error ناشی از عدم تایید هویت شخص هنگام برقراری ارتباط با سرور میزبان سایت می باشد.
به عنوان مثال اگر پوشه مدیریت وردپرس خود را با رمز محافظت کرده باشید، پس از وارد نمودن مشخصات کاربری به راحتی به صفحه مورد نظر هدایت می شوید و خطای ۴۰۱ در وردپرس را مشاهده نخواهید کرد.
البته برخی اوقات هم بدون ایجاد لایه حفاظتی، امکان مشاهده چنین خطایی به روی سایت شما وجود دارد که علت متفاوتی باعث آن شده باشد. در چنین حالتی امکان دارد افزونه های امنیتی نصب شده روی وردپرس، صفحه ورود را هنگام حملات اسپم و مخرب قفل کرده باشند.
یکی دیگر از دلایل عمده این خطا اقدامات امنیتی است که شرکت های میزبانی وب برای هاست های ارائه شده خود در نظر می گیرند. ماژول های امنیتی مختلفی برای افزایش امنیت وب سایت شما روی سرور نصب می شود که جلوی حملات مخربانه را می گیرد. بنابراین اشتباه وارد کردن اطلاعات کاربری برای لاگین، پس از چند تلاش ناموفق صفحه را از دسترسی شما خارج می کند.
بیشتر خطای ۴۰۱ در وردپرس هنگام ورود به صفحه پیشخوان و بخش مدیریت سایت رخ می دهد. با این حال می تواند در تمام صفحات وب سایت شما ظاهر گردد.
بنابراین باید به دنبال دلیلی برای رفع خطای ۴۰۱ در وردپرس بگردید و آن را عیب یابی کنید. همانطور که گفتیم باید به بررسی تک تک عوامل بپردازید و برای از دست ندادن کاربران خود به سرعت آن را برطرف کنید.
روش اول: برای رفع خطای ۴۰۱ در وردپرس به طور موقت رمز عبور پوشه مدیریت وردپرس را حذف کنید.
اگر روی پوشه مدیریت خود رمز عبور قرار داده اید، حذف آن می تواند راه حل اساسی باشد. ممکن است رمز دایرکتوری خود را فراموش کرده باشید یا وضعیت سرور شما تغییر کرده باشد.
ما برای این آموزش از هاست سی پنل برای ادامه مطلب استفاده می کنیم. برای حذف رمز عبور باید ابتدا وارد پنل هاست شوید و از قسمت Files روی گزینه Directory Privacy کلیک نمایید. بعد از این به صفحه ای وارد خواهید شد که تمام پوشه ها و دایرکتوری های میزبانی وب در آن قرار گرفته است.
پوشه ی رمزنگاری شده با آیکونی شبیه قفل از سایر دایرکتوری ها متمایز شده با کلیک به روی آن به صفحه مربوط به تنظیمات مربوط به پسورد بروید. توجه فرمایید که باید تیک مربوط Password protect this directory را بردارید و سپس به روی دکمه Save کلیک کنید.
پس از آن روی Go Back کلیک کنید و با کمی اسکرول به قسمت کاربری دایرکتوری بروید. جهت انجام این کار فقط روی Delete User بزنید و کار را تمام شده بدانید. حال سایت را مورد تست قرار دهید و در صورت عدم مشاهده خطای ۴۰۱ در وردپرس مجددا به تنظیم مشخصات کاربری جدید اقدام کنید.
شما می توانید روی هر قسمت وب سایت خود محدودیت های دسترسی قرار دهید، پیش تر ما این آموزش را در مطلبی با عنوان چگونه با ابزار Directory Privacy از دایرکتوری سایت در سی پنل محافظت کنیم؟ منتشر نمودیم! شما می توانید مقادیر دسترسی را با استفاده از مطلب فوق تغییر دهید.
روش دوم: پاک کردن حافظه کش برای رفع خطای ۴۰۱ در وردپرس
اگر از سرویس های فایروال وردپرس مانند Sucuri یا Cloudflare استفاده می کنید، احتمال مواجهه شما با چنین خطایی افزایش می یابد. چراکه فایروال گاهی نمی تواند به خوبی با وب سایت شما ارتباط برقرار کند و سبب خطای ۴۰۱ می شود. در چنین حالتی باید حافظه کش مربوط به این افزونه ها را پاک نمایید.
پاک کردن حافظه کش در فایروال Sucuri
در صورت استفاده از افزونه Sucuri باید بعد از ورود به داشبورد آن، روی عبارت Performance بزنید. از این صفحه تب Clear Cache را انتخاب کنید و در نهایت روی دکمه Clear Cache که در وسط صفحه به شما نمایش داده شده، کلیک نمایید.
پاک کردن حافظه کش در Cloudflare
برای خالی کردن کش Cloudflare باید بعد از مراجعه به منوی Cloudflare روی بخش Caching بزنید. سپس در صفحه پیش رو دکمه Purge Everything را بفشارید تا تمام حافظه کش پاک شود.
توجه داشته باشید که بعد از انجام اقدام بالا حافظه کش مرورگر خود را نیز خالی نمایید.
روش سوم: همه افزونه های وردپرس را غیر فعال کنید.
افزونه های غیراستاندارد یا آن هایی که به صورت صحیح پیکربندی نشده اند منجر به بروز خطای ۴۰۱ در وردپرس می شوند. اما برای عیب یابی خطا باید در ابتدا تمام آن ها را غیرفعال کنید و یکی یکی تست نمایید.
شما می توانید بعد از ورود به پیشخوان وردپرس، از منوی ابزار سمت راست افزونه های نصب شده را انتخاب کنید. سپس تمام افزونه ها را غیر فعال کنید.
اما اگر بنا به هر دلیلی نمی توانید به پیشخوان وردپرس وارد شوید، جهت غیر فعال کردن همه افزونه های وردپرس می توانید از بخش File Manager در هاست سی پنل نسبت به انجام این کار اقدام کنید. ما در مطلبی با عنوان مدیریت فایل در سی پنل Cpanel به صورت کامل کار با این ابزار مفید را توضیح داده ایم که خواندن آن را به شما هم توصیه می کنیم.
بعد از ورود به پنل هاست از قسمت Files روی عبارت File Manager بزنید. سپس در صفحه باز شده دایرکتوری public_html را باز نمایید. تمام فایل های مربوط به وب سایت شما در همین مسیر وجود دارد، پس از اینجا به بعد احتیاط بیشتری به خرج دهید.
اکنون پوشه wp-content را از بالای صفحه بیابید و وارد آن شوید. همانطور که می بینید پوشه های مختلفی در این صفحه مشاهده می شود اما آنچه مدنظر ماست، مسیری جز پوشه plugins نمی باشد. بی درنگ روی آن کلیک راست کنید و Rename را انتخاب نمایید و نام آن را به plugins.deactive تغییر دهید.
روش چهارم: برای رفع خطای ۴۰۱ وردپرس قالب سایت خود را به پیشفرض برگردانید.
برخی اوقات مشکل در قالب سایت شما می تواند سبب بروز این گونه خطاهای وردپرس شود. برای بررسی دقیق تر این موضوع باید به صورت موقت یکی از قالب های پیش فرض وردپرس را برای نمایش سایت خود فعال کنید.
قالب هایی که توسط تیم پشتیبانی وردپرس برایتان قرار داده شده شامل قالب های دوهزار و شانزده، دوهزار و هفده و دوهزار و نوزده در مواقع حساس به کارتان خواهد آمد. بنابراین بی درنگ بعد از ورود به پیشخوان وردپرس و از فسمت نمایش روی عبارت پوسته ها کلیک کنید.
پس از تعویض قالب به سایت خود مراجعه کنید و آن را مورد تست قرار دهید. اگر هم اکنون همه چیز خوب است و خطای ۴۰۱ در وردپرس را مشاهده نمی کنید، مشکل را در فایل های قالب سایت خود بجویید. با پشتیبان سایت خود تماس بگیرید و مشکل را به آن ها گزارش دهید.
روش پنجم: رمز عبور وردپرس خود را بازنشانی کنید.
در صورتی که رمز عبور خود را به یاد نمی آورید مکررا اقدام به وارد کردن رمزهای مختلف نکنید! چراکه ماژول های امنیتی به کار رفته روی میزبانی وب شما آن را به عنوان حمله مخرب شناسایی کرده و IP را مسدود می کنند. در این حالت دسترسی شما در ابتدا به صورت موقت مسدود می شود و بعد از چند دقیقه می توان دوباره نسبت به وارد شدن به سایت اقدام کرد.
با این وجود توصیه می کنیم به جای حدس رمزهای اشتباه در همان اولین گام، رمز عبور فراموش شده خود را بازیابی کنید.
در صورتی که در این مورد با مشکلاتی روبرو شده اید، در مطلبی با عنوان چگونه رمز عبور وردپرس خود را تغییر دهیم؟ (۴ روش کاربردی) تمام موارد را به صورت کامل شرح داده ایم.
روش ششم: برای رفع خطای ۴۰۱ در ورپرس با ارائه دهنده هاستینگ تماس بگیرید.
شاید از عنوان بالا تعجب کرده باشید اما بسیاری از شرکت های معتبر میزبانی وب به طور خودکار فعالیت های مشکوک را در وب سایت وردپرس تشخیص می دهند و دسترسی را برای جلوگیری از حملات مخرب مسدود می کنند.
این اقدامات احتیاطی معمولا زمانی رخ می دهد که کاربر به اندازه کافی پارامترهای امنیتی را رعایت نکرده است. همچنین اضافه کنیم که هاست وردپرس فقط صفحه ورود به سایت را در چنین مواردی از دسترس خارج می کند.
البته معمولا بعد از رفع خطر صفحه ورود دوباره در دسترس قرار می گیرد اما در صورت تداوم چنین شرایطی، حتما با پشتیبانی فنی هاست خود ارتباط برقرار کنید.
همچنین برای جلوگیری از خطاهای معمول دیگر، ارتباط خود را با پیشتیبانی شرکت هاستینگ قطع نکنید.
موضوعات متنوعی در بخش های مختلف وبلاگ پاورسرور مطرح شده که به شما در ادامه مسیر رشد وب سایت کمک خواهد کرد. اما اگر به صورت تخصصی از مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، مطالب حاضر در بخش آموزش وردپرس جهت استفاده شما عزیزان آماده شده است.