حملات ddos چیست و راه های محافظت در برابر دیداس
اگر از دنبال کنندگان همیشگی پاورسرور بوده اید، متوجه شده اید که ما اغلب درباره موضوعات مربوط به امنیت سایبری می نویسیم. حملات ddos از خطرناک ترین نوع حملاتی می باشد که در فضای سایبری اتفاق می افتد و همیشه در کمین سایت شما خواهد بود.
امروزه حملات دیداس به قدری عادی شده که حتی وب سایت های کوچک نیز از آن مصون نیستند و منابع هاست آن ها مورد تهدید قرار می گیرد. پاورسرور این موضوع را با اهمیت شمرده و دست به انتشار مطلبی در این مورد زده است.
حملات ddos زمانی رخ می دهد که سایت ترافیک غیرواقعی را تجربه می کند و موجب مصرف بیش از حد منابع میزبانی وب می شود، در نتیجه به تدریج سرور سایت از کار خواهد افتاد. در حقیقت به هاست شما نفوذ می کنند و با ارسال درخواست های بسیار زیاد منابع سرور مانند پردازنده، سرور، بانک اطلاعاتی و پهنای باند را مصرف می کنند. این حرکت باعث کندی سایت شما خواهد شد و سرویس میزبانی وب به دلیل حجم بالای پردازش دچار وقفه، اختلال یا قطعی کامل می گردد.
در واقع هزاران رخنه اطلاعاتی در روز اتفاق می افتد. ما دیده ایم که کاربران با بی توجهی به اطلاعات امنیتی خود دچار چه مشکلات بزرگی می شوند. یکی از معمول ترین عارضه هایی که سایت شما را دچار می کند، حملات ddos دیداس است. در حقیقت هکرها از این روش برای ارائه سایت برای کاربران خود به صورت غیرقانونی استفاده می کنند.
اگر سایتی دارید که به صورت غیرمعمول با حجم عظیم ترافیک روبرو شده و ورود به سایت با مشکل روبرو است، حتما قربانی حملات دیداس شده اید. ما در این مقاله به صورت تخصصی در مورد حملات ddos چیست و راه های مقابله با آن صحبت خواهیم کرد.
حملات ddos چیست؟
یک حمله دیداس (Distributed Denial of Services (DDOS یک آدرس IP خاص را با طغیانی از ترافیک حجیم از چندین منبع مختلف روبرو می کند. هکرهای مشهور معمولا سایت های خبری، مدارس، بانک و سازمان های دولتی را هدف قرار می دهند. این گونه حملات با ارسال بسته های داده به قربانی انجام می گردد که شبکه یا ظرفیت پردازشی قربانی را غرق در بسته های اطلاعاتی می نماید و مانع دستیابی کاربران و مشتریان به سرویس می شود.
نکته جالب در مورد ddos این واقعیت است که اگرچه از طریق چندین منبع پخش می شود اما در واقع از یک نقطه منشا گرفته است. حمله ddos به چالشی بزرگ تبدیل شده زیرا در سراسر جهان پراکنده است.
دلایل بروز حملات دیداس ddos چیست؟
هرکسی می تواند حملات ddos را طراحی و برنامه ریزی کند؛ فعالان وب، رقبای تجاری یا افراد ماجراجو. چندین دلیل برای انجام این رفتار خرابکارانه وجود دارد که به شما اعلام خواهیم کرد:
- خرابکاری وب – این کار با قرار دادن هرگونه محتوای آنلاین صرفا برای لذت شخصی فرد متجاوز انجام می شود. این افراد معمولا با دانش فنی محدود وب سایت ها را خراب می کنند تا مهارت های خود را نشان دهند. اینگونه شخصیت ها از هرگونه آسیب پذیری امنیتی سواستفاده می کنند.
- هکتیویسم – این عمل با انگیزه های سیاسی و اجتماعی انجام می شود و سیستم را مورد حمله قرار می دهند. این افراد خشم و اختلاف نظر خود را نسبت به دولت، مشاغل و سازمان ها بدین گونه اعلام می کنند.
- رقابت تجاری – حملات ddos می تواند انگیزه هایی برای رقابت تجاری داشته باشد، در چنین موقعیتی رقبا به راحتی از گردونه حذف می شوند. معمولا هنگام برگزاری کمپین های تبلیغاتی این حملات صورت می پذیرد تا سود چندانی حاصل فرد مورد حمله واقع شده نگردد.
- اخاذی – یکی از مهمترین انگیزه های خرابکارانه، اخاذی است. در دنیای واقعی هم زیاد اتفاق می افتد و برای جلوگیری از بروز برخی مشکلات از شما طلب پول خواهند کرد.
- رقابت های بازی آنلاین – درست شنیده اید! برخی از گیمرها با استفاده از حملات ddos سرورهای گیمرهای دیگر را با اختلال روبرو می سازند.
انواع حمله دیداس ddos
در حالی که نتیجه نهایی همه انواع حمله دیداس یکسان است اما روش های مختلفی برای انجام آن وجود دارد. در زیر انواع حمله دیداس را برایتان توضیح خواهیم داد:
- Volumetric Attack – حجم زیادی را از ترافیک جهت غلبه بر پهنای باند به یک هدف خاص ارسال می کند. در حقیقت این حملات با انگیزه متوقف کردن خدمات سایت صورت می پذیرد.
- TCP State-Exhaustion Attack – این نوع حمله فایروال ها، سرورهای وب و متعادل کننده های بار سرور را مورد هدف قرار می دهد تا ارتباطات را مختل نماید. سرورهای با قدرت بالا نیز تحت این حملات به طور کلی ارتباطات خود را از بین رفته می بینند.
- Application Layer Attack – همچنین با عنوان حملات لایه هفتم نیز شناخته می شود. آسیب پذیری را در سرویس های وب سرور مانند آپاچی افزایش می دهد.
مقابله با حملات ddos دیداس
برای اینکه بتوانید به خوبی در مقابل این حملات از خود مقاومت نشان دهید، دستورالعمل مدونی را اجرا کنید. شما اگر یک سری پارامترها را رعایت کنید، هیچ گاه با مشکل حادی در این زمینه روبرو نخواهید شد. در ادامه موارد مهمی را در این خصوص به شما معرفی خواهیم کرد.
علائم اولیه حمله را تشخیص دهید.
به نرخ عادی ترافیک ورودی سایت خود توجه کنید. از این طریق می توان میزان حجم عادی ترافیک سایت را مشخص کرد تا در صورت بروز هرگونه حرکت غیرعادی قادر به تشخیص حمله باشید.
هرگونه افزایش ناگهانی ترافیک را مورد بررسی قرار دهید. یکی از عوامل افزایش ناگهانی ترافیک سایت حملات دیداس است که برای تشخیص آن، ورودی های سایت را به دقت بررسی کنید.
برنامه استراتژیک داشته باشید.
آموزش همواره بهترین راه پیشگیری از هرگونه حمله ای می باشد. بنابراین شرایط وقوع اینگونه حملات را شبیه سازی کرده و بهترین راه های برون رفت از آن را مورد بررسی قرار دهید. در حقیقت باید پیش بینی های لازم برای مواجهه با وقوع این اتفاق را مورد بررسی قرار دهید.
جزئیات مهم عملکرد برنامه ریزی شده و نحوه ارتباط خود با کاربران را در صورت وجود حملات ddos را تعیین کنید. به خاطر داشته باشید که حملات دیداس حداکثر تا 24 ساعت طول خواهند کشید. استراتژی بچینید که پیامدهای حمله را تا حد زیادی کاهش دهد.
پهنای باند سایت خود را افزایش دهید.
افزایش پهنای باند می تواند ورود حجم زیاد و غیرمنتظره ترافیک به سایت را جوابگو باشد. اگرچه این اقدام به صورت مستقیم جلوی حمله دیداس را نمی گیرد اما به شما فرصت یک واکنش سریع را می دهد.
با ارائه دهنده هاستینگ خود تماس بگیرید.
توصیه می کنیم بعد از مورد حمله قرار گرفتن، بالافاصله با کارشناسان فنی خدمات هاستینگ خود تماس برقرار کنید و موضوع را با آن ها در میان بگذارید. تیم تخصصی آن ها شامل نیروهای امنیت است که می توانند واکنش سریعی به حملات نشان دهند. بنابراین برای حل و فصل این مسئله ارتباط با تیم فنی هاستینگ را فراموش نکنید.
در پایان
خود را در برابر حملات ddos دیداس تجهیز کنید. تیم تخصصی پاورسرور با ایجاد نمودن لایه های امنیتی شبکه ای توانسته سابقه خوبی از خود در برابر حملات سایبری نشان دهد. همچنین در پاورسرور اطلاعات مفیدی برای ارائه به کاربران آماده شده که به شما در توسعه وب سایت کمک خواهد کرد.