بکاپ گرفتن از سایت وردپرس و بازگردانی با FileZilla و FTP Server
بکاپ گیری از وردپرس که شکل نوشتاری آن به صورت بک آپ گیری نیز در میان عموم مشهور شده بر حفظ سایت شما اثر بالایی می گذارد. بکاپ گرفتن از سایت وردپرس و بازگردانی آن از طریق راه های متنوعی امکان پذیر می باشد اما گاه برخی از روش های موجود مسدود شده اند.
البته باید اضافه کنم که راه های سریع تر و آسان تر همیشه از محبوبیت بیشتری نزد ما برخوردار هستند و دو ابزار اف تی پی و FileZilla در سهولت کارها به ما کمک شایان توجهی می نمایند. اما برای رسیدن به هر هدفی باید روش آن را دنبال کنید، در پاورسرور راه تهیه نسخه پشتیبان از سایت وردپرس به صورت کامل توضیح داده شده است.
شاید بارها شنیده باشید که باید از وب سایت و پایگاه داده خود در رایانه نسخه پشتیبان تهیه کنید. بعد از راه اندازی سایت یکی از اقدامات لازم برای حفظ عملکرد مناسب آن، پشتیبان گرفتن از وردپرس به صورت دوره ای است. اگرچه شرکت هاستینگ شما اقدام به پشتیبان گیری در دوره های منظم می نماید؛ با این حال در موراد زیادی توصیه می شود که قبل ایجاد تغییرات، حتما از سایت خود پشتیبان بگیرید.
شما می توانید از سایت خود از طریق هاست پشتیبان بگیرید، کما اینکه این روش را در مطلب بکاپ گیری در سی پنل به صورت کامل توضیح داده ایم. اما می دانید که FTP باعث آسان تر شدن کارها شده و در این مورد هم ویژگی های جذابی را ارائه کرده است. FileZilla نرم افزاری است که برای مدیریت اف تی پی پیشتهاد شده و به لطف امکانات فراوان، محبوبیت گسترده ای را بدست آورده است. برای اینکه بدانید چگونه از این نرم افزار در این مورد خاص استفاده نمایید، ادامه مطلب را همراه ما باشید!
بکاپ گرفتن از سایت وردپرس با استفاده از نرم افزار FileZilla
همانطور که گفتیم FileZilla می تواند برای ارتباط با FTP Server گزینه بسیار خوبی به شمار رود و قابلیت های زیادی را از خود نشان دهد. شما می توانید از طریق این برنامه نیز فایل های خود را به فضای هاست بارگذاری کنید، ما در مطلب چگونگی آپلود فایل های حجیم از طریق FTP به وردپرس این موضوع را به خوبی توضیح داده ایم. اول از همه باید نحوه تنظیم FileZilla را برای اتصال به سرور FTP فراگیرید، نگران نباشید چراکه ما در آموزش آپلود فایل های حجیم این مسئله را به صورت کامل باز نموده ایم. یادتان باشد برای استفاده های بعدی از این نرم افزار حتما مشخصات خود را ذخیره کنید.
برای پشتیبان گرفتن از سایت وردپرس و بازگردانی نسخه پشتیبان با FileZilla باید چند مرحله آسان را دنبال کرده تا فایل مربوط به آن را در رایانه خود ذخیره کنید و پردازش های بعدی را روی آن انجام دهید. در ادامه سعی می شود به صورت مرحله به مرحله و با استفاده از تصاویر به شما نحوه بکاپ گرفتن از سایت وردپرس را نشان دهیم.
گام اول
اول از همه نرم افزار FileZilla را از سایتی معتبر دانلود و روی رایانه خود نصب نمایید. پس از آن مطابق آموزش قبلی، تنظیمات مربوط به FileZilla را انجام داده و به سرور FTP متصل شوید. شما در این نرم افزار چهار قسمت را مشاهده می کنید. مطابق با تصویر زیر در قسمت بالا چپ که به نام Local site نامگذاری شده، با کمی اسکرول به سمت بالا یا پایین گزینه Desktop را می بینید.
برای شروع کار روی آن کلیک راست کرده و سپس Create directory را بزنید و سپس نام دلخواهی را برای آن انتخاب کنید. به طور مثال ما نام Website backup را جهت بکاپ گرفتن از سایت وردپرس درنظر گرفته ایم.
گام دوم
همانطور که می بینید در دسکتاپ کامپیوتر شما، پوشه جدیدی با نام دلخواهتان ایجاد می شود. شما می توانید با دابل کلیک روی هر پوشه محتویات آن را مشاهده کنید، فعلا اطلاعاتی در پوشه Website backup وجود ندارد.
در قسمت سمت پایین راست می توانید تما پرونده ها و دیتابیس های موجود در حساب میزبانی وب خود را مشاهده کنید. اگر به طور کامل قصد پشتیبان گرفتن از وردپرس و تنظیمات کلی سیستم را دارید، تمام آن ها را انتخاب کرده و روی Download کلیک کنید. اما اگر می خواهید تنها فایل های مربوط به سایت خود را بردارید، دایرکتوری اصلی سایت public_html را انتخاب کنید.
بعد از اینکه Download را بزنید، باید محلی را برای ذخیره فایل ها انتخاب کنید. خوشبختانه ما از اول پوشه Website backup را به همین منظور ایجاد نموده ایم. بنابراین بلافاصله انتقال فایل های سایت آغاز می شود و در محل دلخواه شما ذخیره می گردند. در عرض چند دقیقه، نسخه پشتیبان سایت شما آماده خواهد شد و می توان از آن برای پردازش های بعدی مانند بازگردانی استفاده کرد.
شما می توانید با جستجویی کوتاه در هاستینگ پاورسرور به مخزن عظیمی از اطلاعات دست پیدا کنید که به شما در ادامه مسیر بسیار کمک خواهد کرد.