اهمیت نقشه سایت در وردپرس چیست و چگونه Sitemap را بکارگیریم!
امروز می خواهیم به یکی از مباحث مربوط به پیشرفت بپردازیم و در مورد اهمیت نقشه سایت در وردپرس کمی با شما کاربران عزیز پاورسرور گفتگو نماییم. تابحال با واژه هایی مانند نقشه سایت یا Sitemap آشنایی داشته اید اما اینک دقیقا چه کاربردی دارد و چگونه می توان فایل سایت مپ را ایجاد کرد؟ از عمده سوالاتی است که درصدد پاسخ به آن برخواهیم آمد.
حتی اگر تجربه زیادی در زمینه توسعه وب ندارید، نباید از بهینه سازی سایت خود غافل شوید! سئو (SEO) اصطلاحی گسترده برای لیست عظیمی از تکنیک های بهبود دهنده رتبه سایت در موتورهای جستجو مانند Google می باشد. بسیاری از استراتژی های سئو متمرکز بر کلمات کلیدی هستند اما نمی توان به راحتی از اهمیت نقشه سایت در وردپرس گذشت.
به عنوان مثال، یکی از بهترین کارهایی که می توان برای افزایش ترافیک ارگانیک خود انجام دهید، ایجاد نقشه سایت XML است. در حقیقت این فایل لیستی از آدرس های اینترنتی مربوط به سایت است که اطلاعات URL ها در آن نهفته می باشد. به زبان ساده اهمیت نقشه سایت در وردپرس از آن جهت است که درک فهرست بندی مطالب را برای موتورهای جستجو آسان می نماید. خوشبختانه نیاز به اطلاعات پیچیده تخصصی در این مورد نخواهید داشت!
در این پست توضیح خواهیم داد که جزئیات نقشه سایت XML و نحوه کارکرد آن چگونه است. همچنین به شما می آموزیم که چگونه آن را بسازید و به Google اطلاع دهید.
مقدمه ای بر اهمیت نقشه سایت در وردپرس
تاکنون فکر کرده اید که چگونه گوگل وب سایت های مختلف را پیدا می کند و به رتبه بندی آن ها می پردازد. کلید اصلی ربات های خزنده گوگل می باشند که وظایف به خصوصی دارند.
ربات خزنده گوگل Googlebot وب را مرور می کند و از صفحه ای به صفحه دیگر منتقل می شود. در طول راه، اطلاعات مربوط به بازدید پیوندهای مختلف و نحوه ارتباط آن ها را ثبت می کند. سپس Google از این داده ها برای ایجاد نتایج جستجو استفاده می کند و بیشترین موارد جستجو شده را مشخص می کند.
با توجه به محبوبیت گسترده گوگل در میان کاربران و اهمیت ترافیک ارگانیک، شما مجبور به استفاده از تمام امکانات برای کمک به درک بیشتر سایت توسط ربات هستید.
این جاست که نقشه سایت یا همان Sitemap به میدان خواهد آمد!
نقشه سایت که از آن به عنوان فایل XML نیز یاد می شود، پرونده ای است که هیچکدام از بازدیدکنندگان شما هرگز آن را نمی بینند. همانطور که معلوم است، این پرونده ساده بسیار ارزشمند می باشد.
مزایای استفاده از نقشه سایت
شاید از لحاظ فنی به نقشه سایت نیازی نداشته باشید، چراکه با سرعت ربات های خزنده گوگل بدون شک وب شما بررسی خواهد. با این حال، فرایند زمانی فهرست بندی سایت شما طولانی خواهد شد و تضمینی برای مشاهده همه قسمت های سایت شما وجود ندارد.
نقشه سایت با انجام دو وظیفه اصلی این نگرانی را کاهش می دهد:
- نقشه سایت شامل اطلاعات متنی در مورد هر صفحه است. این داده ها به ربات می گوید چگونه صفحات در آخرین بار بروزرسانی شده و با یکدیگر ارتباط دارند.
- نقشه سایت برای اطمینان از مشاهده تمام محتواهای وب توسط Googlebot و درک سازماندهی آن، ضروری است. به هین دلیل اهمیت نقشه سایت در وردپرس غیر قابل انکار می باشد و خوشبختانه کار سختی نیست.
ایجاد نقشه سایت در وردپرس
از آنجا که بیشتر وب سایت ها همراه Sitemap ارائه نمی شود، باید یکی ایجاد کنید. برای این کار چندین روش وجود دارد که متداول ترین گزینه ها عبارتند از:
- ایجاد نقشه سایت به صورت دستی: مزیت این روش این است که می توانید آن را به دلخواه شخصی سازی کنید اما فقط برای توسعه دهندگان وب با تجربه توصیه می شود.
- از ابزار تهیه شده در سیستم مدیریت سایت استفاده کنید: تعداد زیادی از سازندگان وب سایت و سیستم های مدیریت محتوا (CMS) افزونه هایی را ارائه می دهند که می توان از آن ها برای ایجاد نقشه سایت استفاده کرد.
- از یک سازنده نقشه سایت آنلاین استفاده کنید: ابزارهای آنلاین مناسبی در این زمینه وجود دارد. لازم نیست چیزی نصب کنید، این روند بسیار سریع و ساده خواهد بود.
در صورتی از وردپرس استفاده می کنید، افزونه یواست برایتان نقشه سایت را ایجاد می کند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد پست چگونگی نصب و راه اندازی افزونه سئو وردپرس yoast seo را از دست ندهید!
حال می رویم سراغ آخرین گزینه که اتفاقا منعطف ترین آنهاست. اجازه دهید نگاهی به سایت www.xml-sitemaps.com بیاندازیم!
استفاده از این ابزار آسان است و تا زمانی که وب سایت شما دارای کمتر از 500 صفحه باشد، خدمات سایت کاملا رایگان است. تمام کاری که شما باید انجام دهید، وارد نمودن آدرس سایت خود در کادر بالا و کلیک به روی دکمه آبی رنگ START می باشد. بلافاصله ایجاد کننده نقشه سایت کار را آغاز می نماید و ظرف چند دقیقه بسته به اندازه سایت شما فایل XML را در اختیارتان قرار می دهد.
همچنین یک صفحه خلاصه از کلیه آدرس های اینترنتی در دسترس شما قرار می گیرد و می توانید جزئیات بیشتری را مشاهده کنید. در نهایت در صفحه وضعیت خود می توانید با کلیک به روی دکمه Download Your XML Sitemap File به دانلود نقشه سایت مربوط به خود بپردازید. حال فایل دانلود شده را به دایرکتوری اصلی سایت یعنی public_html آپلود نمایید. این اقدام موثری در جهت اهمیت نقشه سایت در وردپرس می باشد:
چگونه نقشه سایت خود را به گوگل وارد کنم؟
این مرحله اختیاری اما بسیار با اهمیت است. اگر یک نقشه سایت ایجاد کرده اید و آن را در وب بارگذاری نموده اید، ربات های خزنده گوگل آن را پیدا خواهند کرد. با این حال می توان روند کار را سرعت بخشید و از ربات خواست که زودتر به اطلاعات جدید سایت شما نگاهی بیاندازد. برای انجام این کار باید نقشه سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل Google Search Console اضافه نمایید.
این داشبورد چندین ابزار مفید براب مدیریت وب سایت به شما ارائه می دهد که البته کاملا رایگان است. اما برای استفاده حتما باید یک حساب کاربری گوگل ثبت نمایید. اگر قبلا از کنسول جستجوی گوگل استفاده نکرده اید، ابتدا باید آن را اضافه نمایید.
سپس سایت خود را از صفحه اصلی کنسول گوگل انتخاب کنید. حال از قسمت Index روی عبارت Sitemaps کلیک نمایید:
در این مرحله صفحه ای برایتان باز خواهد شد که باید آدرس نقشه سایت را در آن وارد نمایید. از آنجایی که فایل XML را در دایرکتوری اصلی آپلود نموده ایم، تنها نام فایل را به آدرس بار اضافه کنید و روی دکمه SUBMIT بزنید:
پس از این مطالب شما به سرعت توسط ربات های خزنده گوکل مورد بررسی قرار خواهد گرفت و زودتر به کاربران جستجوگر معرفی خواهد شد. اهمیت نقشه سایت در وردپرس به اینجا ختم نمی شود و کاربردهای گسترده ای به خود گرفته است.
برای بهره مندی از مطالب مفید در مورد توسعه ایده های تجاری خود باید حتما سری به قسمت های مختلف وبلاگ پاورسرور بزنید. شما می توانید مطالب مربوط به ایجاد تغییرات در وردپرس و بهبود آن را در بخش هایی جداگانه به نام آموزش وردپرس و آموزش سئو پیدا کنید.
لطفا از رسانه های اجتماعی غافل نشده و مطالب مورد علاقه خود را در آن ها محبوب کنید. همچنین در بخش نظرات به بحث و تبادل نظر با سایر کاربران بپردازید و آن ها را از جدیدترین ترفندهای مربوط به حوزه وب آگاه کنید.