افزایش حجم آپلود در وردپرس چگونه است؟
شرکتهای هاستینگ به این دلیل که سایتهایی که از هاشت اشتراکی استفاده میکنند هر یک باید به مقدار تعیین شدهای از منابع دسترسی داشته باشند، به منظور مدیریت بهتر این کار هنگام کانفیگ سرور محدودیتهایی را روی هاست اعمال میکنند که یکی از عمدهترین آنها کاهش میزان حجم آپلود فایل است. در نتیجه هنگام آپلود فایلهایی با حجم بالا دچار مشکل خواهید شد و نیاز به این دارید تا با افزایش حجم آپلود در وردپرس فایل حجیم خود را در رسانه وردپرس آپلود کنید.
ایجاد این محدودیت شاید در ظاهر فکر کنید که به ضرر شماست و به نوعی فکر کنید که آنها شما را محدود میکنند، اما باید بدانید که این کار یک روش مناسب برای مدیریت بهتر منابع است.
به عنوان مثال تصور کنید که بیش از صدها سایت روی یک سرور میزبانی میشوند. حال چه اتفاقی میافتد اگر به صورت همزمان ۱۰ تا از این سایتها در حال آپلود فایلهایی با حجم بالا در هاست خود باشند؟
پاسخ روشن است؛ نتیجه این کار مصرف بیش از حد منابع سرور است که موجب کندی آن شده و از سوی دیگر سرعت لود را نیز به این دلیل که هزاران بازدیدکننده در همه این سایتها آنلاین هستند کاهش میدهد. در نتیجه یکی از راههای جلوگیری از این مشکل این است که حجم آپلود را در حالت پایه روی مقدار کمی قرار داد.
در ادامه این مقاله قصد دارم به بررسی این مورد پرداخته و چندین روش مختلف که به کمک آن میتوانید مقدار حجم آپلود فایل در وردپرس را افزایش دهید بپردازم. پس اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید و به دلیل محدودیت حجمی که در رسانه وردپرس وجود دارد به این صفحه آمدید، تا پایان همراه من باشید.
نحوه بالا بردن حجم آپلود در وردپرس چگونه است؟
دو دلیل عمده، باعث ایجاد محدودیت آپلود فایل در وردپرس میشود که عبارتند از:
- Upload_max_filesize: این متغیر حداکثر اندازه مجاز آپلود یک فایل را تعیین میکند.
- Post_max_size: این متغیر حداکثر حجم مجاز برای آپلود را برای روشهایی که درخواستها از طریق تابع POST ارسال شوند تعیین میکند. به کمک این تابع، حین یک درخواست میتوان چندین فایل را به صورت همزمان برای آپلود انتخاب کرد.
- Memory_limit: این متغیر محدودیت حافظه برای یک اسکریپت را بیان میکند که میتواند از مقدار متغیر upload_max_filesize بیشتر باشد.
چندین روش مختلف برای بالا بردن میزان حجم آپلود فایل در وردپرس وجود دارد. بسته به اینکه شرکت هاستینگ چگونه این محدودیتها را ایجاد کرده باشد و تا چه میزان از دسترسیها را بسته باشد، شما میتوانید با این روشها مشکل خود را رفع کرده یا اینکه به سراغ روش دیگری بروید.
چگونه حجم مجاز برای آپلود فایل در وردپرس را ببینیم؟
برای اینکه بدانید در حال حاضر مقدار حجم مجاز چقدر است تا در استفاده از این روشها مطمئن شوید موفق به افزایش حجم آپلود وردپرس شدید، ابتدا چگونگی مشاهده این حجم را بررسی میکنیم.
برای این منظور ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شده و از منوی رسانه روی گزینه افزودن کلیک کنید. در صفحهای که مشابه تصویر زیر برایتان باز میشود، امکان آپلود فایل در وردپرس را خواهید داشت.
حال همانطور که میبینید، حداکثر میزان مجاز برای وردپرس من روی ۲MB تعیین شده که واقعا مقدار پایینی است. با این مقدار مسمئنا من برای آپلود فایلهای سادهای مثل فایل قالب و افزونهها دچار مشکل خواهم شد. پس بیایید ببینیم چگونه میتوان این مقدار حجم را افزایش داد.
روش های افزایش حجم آپلود در وردپرس
به منظور بالا بردن میزان حجم آپلود شما میتوانید از افزونههای وردپرس کمک بگیرید. اما پیش از اینکه به سراغ آخرین راهکار برویم، شاید بهتر باشد که از روشهای موجود همچون خود هاست، قرار دادن کدهای دستوری یا ایجاد تغییراتی در فایلهای مهم وردپرس این کار را انجام دهیم.
روش اول: استفاده از Select PHP Version برای افزایش حجم آپلود در وردپرس
ابتدا وارد محیط هاست سی پنل خود شده و سپس از بخش SOFTWARE روی گزینه Select PHP Version کلیک کنید. از آنجایی که وردپرس با این زبان برنامه نویسی ساخته شده است، این امکان در اینجا فراهم شده تا بتوانید متناسب با نسخه php هاست خود، از حجم مختلفی استفاده کنید.
دقت داشته باشید که با تغییر ورژن php هاست ممکن است که کدهایی در فایل htaccess. تزریق شده یا دیگر فایلها همچون php.ini تغییر کنند که مجددا همان محدودیتها را داشته باشید.
مطابق تصویر به صفحهی زیر وارد خواهید شد که لیستی از اکستنشنهای مربوط به ورژن PHP هاست شما نمایش داده میشود. هر یک از این گزینهها برای انجام کار خاصی در نظر گرفته شده است که توصیه میکنم آنها را تغییر ندهید.
بدون تغییر گزینههای دیگر روی گزینه Switch To PHP Option کلیک کنید.
در این مرحله به صفحه دیگری مشابه تصویر زیر هدایت خواهید شد که لیستی از دستورات مختلف برای ارتقا محدودیتهای php برای شما در دسترس است.
گزینه upload_max_filesize را یافته و سپس از لیست گزینهای باز شده روی مقدار حجم دلخواه کلیک کنید.
در نهایت روی دکمه Save یا Apply جهت اعمال تغییرات کلیک کنید.
روش دوم: افزایش حجم آپلود وردپرس از طریق فایل php.ini
php.ini یکی از فایلهای اصلی سرور است که در دایرکتوری مسیر اصلی قرار دارد. با این فایل به لیستی از رفتارهای PHP دسترسی دارید که میتوانید آنها را با کدهای دستوری کنترل کنید. این لیست شامل ایجاد تغییرات در حداکثر اندازه آپلود فایل، حداکثر زمان اجرا، مسیر آپلود، متغیرهای عمومی و خطاهای قابل نمایش است.
با توجه به اینکه این فایل از نظر امنیتی زیاد مورد توجه قرار دارد، برای همین تقریبا تمامی شرکتهای هاستینگ آن را پنهان میکنند که در دسترس شما نخواهد بود.
اما یک راهکاری که وجود دارد و احتمالا جواب بدهد این است که وارد پوشه wp-admin وردپرس شده و یک فایل با همین نام ایجاد کنید. دقت کنید که نام و فرمت فایل دقیقا باید php.ini باشد. سپس کدهای زیر را به این فایل اضافه کنید.
upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
memory_limit = 128M
من در اینجا با توجه به نیاز خود این مقادیر را روی ۱۲۸ مگابایت قرار دادم. شما هم میتوانید به دلخواه خود این مقادیر را ویرایش کرده و آنها را بیشتر یا کمتر کنید. در نهایت فایل را ذخیره کرده و طبق روشی که برای بررسی مقدار حجم آپلود در رسانه وردپرس توضیح دادم، بررسی کنید که آیا مشکل محدودیت حجم برطرف شده است یا نه؟ در غیر این صورت از روش بعدی استفاده کنید.
روش سوم: اصلاح فایل .htaccess
فایل Hypertext Access که به اختصار آن را با نام htaccess. میشناسیم، یکی از فایلهای مهم به منظور پیکربندی سرورهای آپاچی است. شما به کمک این فایل نیز میتوانید مقدار حجم آپلود در وردپرس را بالا ببرید.
برای این منظور ابتدا به File manager هاست خود وارد شده و سپس به مسیر اصلی و روت هاست خود، یعنی public_html بروید. از آنجایی که احتمالا این فایل را پیدا نمیکنید، طبق تصویر زیر روی دکمه SETTINGS در بالا کلیک کرده و تیک گزینه show hidden files را فعال کنید تا فایلهای مخفی به شما نمایش داده شوند.
حال که فایل نمایش داده شد روی آن راست کلیک کرده یا اینکه پس از انتخاب فایل از منوی بالا گزینه EDIT را به منظور ویرایش آن انتخاب کنید. سپس کدهای زیر را به انتهای این فایل اضافه کنید. در نظر داشته باشید که اگر کدها از قبل توسط افزونه دیگری تولید شده باید مقادیر آنها را افزایش دهید.
php_value upload_max_filesize 20MB
php_value post_max_size 25MB
php_value memory_limit 30MB
در اینجا نیز میتوانید مقادیر پیضفرضی که به ترتیب روی ۲۰، ۲۵ و ۳۰ قرار دارند را به دلخواه خود روی مقدار بیشتری وارد کنید. در نهایت اگر مجدد صفحه بارگذاری رسانهی جدید در پیشخوان وردپرس را بررسی کنید احتمالا خواهید دید که مقدار حجم آپلود مشابه تصویر زیر افزایش یافته است.
اما اگر با این روش هم نتیجهای حاصل نشد، میتوانید به سراغ روش بعدی بروید.
روش چهارم: تغییر فایل های وردپرس برای افزایش حجم آپلود فایل در وردپرس
با اینکه توصیه میشود از روشهای بالا به این دلیل که فایلها مدت زمان بیشتری ثابت هستند و تغییر نمیکنند استفاده کنید، اما ممکن است از آنها نتیجه نگرفته باشید که برای این منظور میتوانید از دو فایل مهم وردپرس یعنی wp-config.php و function.php کمک بگیرید.
توجه: پیش از اینکه تغییراتی در این دو فایل ایجاد کنید، یک نسخه پشتیبان از آنها تهیه کنید تا اگر احیانا مشکلی به دلیل قرار دادن کد در جای نامناسب رخ داد، بتوانید با برگرداندن فایل به حالت قبلی سریعا آن را رفع کنید.
فایل functions.php که جزو فایل پیکربندی قالب وردپرس است در مسیر public_html/wp-content-themes قرار دارد که با رفتن به این مسیر باید وارد پوشه فعال قالب خود شده و در نهایت کدهای زیر را در جای مناسبی از این فایل قرار دهید.
@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );
همچنین میتوانید از کد فانکشن به صورت زیر نیز استفاده کنید. کافی است در خط دوم مقدار حجم دلخواه را بر اساس کیلو بایت وارد کنید.
function upload_size_limit_7host( $size ) {
return 1536000*14; //سایز دلخواه را بر حسب کیلوبایت وارد کنید
}
add_filter( 'upload_size_limit', 'upload_size_limit_7host',12 );
در صورتی هم که از فایل wp-config.php استفاده میکنید، این فایل دقیقا در مسیر public_html هاست قرار دارد که میتوانید کدهای زیر را درست قبل از خط
That’s all, stop editing! Happy blogging
قرار دهید.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
در کد فوق نیز به جای ۶۴ مگابایت نیز میتوانید مقدار دلخواه خود را قرار دهید.
روش پنجم: بالا بردن حجم آپلود در وردپرس با افزونه
اگر هیچ یک از روشهای فوق برای شما کار نکرد میتوانید به کمک مقالهای که در خصوص آموزش نصب افزونه در وردپرس تهیه کردیم، نام پلاگین Increase Max Upload Fileize را در مخزن وردپرس جستجو کرده و آن را نصب کنید.
پس از نصب و فعال کردن این افزونه مشابه تصویر زیر به منوی نمایش داده شده در پیشخوان وردپرس رفته و سپس مقدار حجم دلخواه را بر حسب بایت وارد کنید(هر یک مگابایت برابر ۱۰۲۴۰۰۰ بایت است). بعد از محاسبه مقدار دلخواه با ضرب کردن این مقادیر، مقدار دلخواه را یافته و پس از وارد کردن در کادر Enter Value In Number روی دکمه Save Changes کلیک کنید.
در نهایت مجددا به منوی بارگذاری رسانهی جدید رفته و بررسی کنید که آیا حجم آپلود در وردپرس افزایش یافته است یا خیر؟
من در افزایش حجم آپلود فایل در وردپرس مشکل دارم!
امکان ندارد که هیچ کدام از روشهای ذکر شده در بالا برای شما کار نکند. اگر چنین بود باید فاتحه هاستینگ خود را خوانده و به فکر مهاجرت به میزبانی هاستینگ دیگری همچون پاورسرور باشید.