هاست لینوکس
در این مقاله قصد داریم هاست لینوکس رو تشریح کنیم و مزایا و معایت اون رو مورد بررسی قرار بدهیم.
هاست چیست؟
هاست فضایی روی یک سرور است که محل قرارگیری فایل های مربوط به وبسایت است و با اتصال به یک دامنه وبسایت از طریق اینترنت قابل مشاهده خواهد بود.
در واقع فرض کنید شما آدرس یک دامنه را در مرورگر خود وارد می کنید. این آدرس به آی پی یک سرور اشاره می کند که در آن سرور محل قرار گیری فایل های وبسایت آن دامنه مشخص است و در نتیجه لود این فایل ها روی مرورگر شما وبسایت مورد نظر برای شما قابل مشاهده خواهد بود. به این محل قرار گیری فایل ها هاست می گویند.
هاست لینوکس
هاست لینوکس هاستی است که سیستم عامل سرور آن لینوکس باشد. نوع هاست معروف دیگر هاست ویندوز است که بر روی سرور ویندوزی قرار میگیرد.
کنترل پنل هاست لینوکس
عموما برای مدیریت هاست ها از کنترل پنل های هاستینگ استفاده می شود. Plesk، Cpanel، Directadmin و… برخی از معروفترین کنترل پنل های هاست لینوکسی می باشند. در حال حاضر بهترین کنترل پنل مدیریت هاستینگ لینوکسی Cpanel می باشد که امکانات کامل و خوبی در اختیار ما قرار می دهد که بتوانیم میزبانی مناسب تری بر روی هاست خود داشته باشیم.
هاست لینوکس مناسب چه افرادی است؟
هاست لینوکس مناسب توسعه دهندگان وبسایت های پیاده سازی شده با زبان های غیر دات نتی می باشد، برای مثال شخصی که وبسایت خود را با زبان php و یا python طراحی کرده است استفاده از هاست لینوکس بهترین و مناسب ترین گزینه برای وی خواهد بود.
چه کسانی امکان استفاده از هاست لینوکس را ندارند ؟
افرادی که می خواهند وب سایت خود را بر اساس زبان برنامه نویسی ASP.NET یا ASP و بانک اطلاعاتی Microsoft SQL Server و یا Java Enerprise راه اندازی کنند امکان استفاده از هاست لینوکس را ندارند.
مزایای هاست لینوکس
- راحتی استفاده
- پشتیبانی از اکثر زبان های برنامه نویسی مثل python، php و…
- امنیت بالا
- نیاز کمتر به منابع
- قیمت پایین تر
معایب هاست لینوکس
- عدم پشتیبانی زبان های dotnet framework
- عدم پشتیبانی از نرم افزارها و سرویس های ویندوزی
- نا مناسب برای افراد با تجربه کم
چه کسانی باید هاست لینوکس را خرید کنند ؟
گروه های زیر :
۱ – افرادی که می خواهند از سیستم های مدیریت محتوا یا سایت ساز ها بر اساس PHP/MYSQL برای راه اندازی سایت خود استفاده کنند مانند سیستم های وردپرس ، جوملا ، دروپال ، vbulletin و …
۲ – افرادی که می خواهند از زبان برنامه نویسی PHP و بانک اطلاعاتی MYSQL برای راه اندازی وب سایت خود استفاده کنند.
۳ – افرادی که از زبان برنامه نویسی HTML استفاده می کنند و نیاز به سرعت و کارایی بالا دارند.