تست سرعت سایت با ابزار آنلاین webpagetest.org
بارها از اهمیت بازدیدکنندگان در توسعه و پیشرفت ایده هایتان سخن گفته ایم و آن را به عوامل بسیاری مرتبط دانستیم. تست سرعت سایت می تواند کاربران شما را زودتر به هدف ترسیم شده برساند. در حقیقت سایت هایی که به کندی لود می شوند تجربه کاربری ناخوشایندی را برای بازدیدکنندگان به جای می گذارند. امروز در پاورسرور قصد داریم تا شما را با یک ابزار آنلاین جهت بررسی وضعیت سایت از لحاظ سرعت آشنا کنیم.
ابزار آنلاین زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد اما این امکان در webpagetest.org رایگان است. از مهمترین امکانات این سایت می توان به ویژگی های جالبی مانند تست از چندین مکان در سراسر جهان، استفاده از مرورگرهای واقعی به عنوان مثال کروم، سرعت اتصال و مصرف واقعی داده اشاره نمود.
شما می توانید تست های ساده یا پیشرفته ای را توسط این ابزار آنلاین انجام دهید. نتایج حاصل از تست سرعت سایت به شما اطلاعات تشخیصی غنی از جمله نمودار های بارگذاری داده، سرعت لود و پیشنهاداتی برای بهینه سازی صفحات ارائه می دهد.
تست سرعت سایت با ابزار webpagetest
سایت webpagetest یکی از محبوب ترین ابزار رایگان برای بررسی عملکرد صفحات وب است. این ابزار آنلاین شما را قادر می سازد تا به صورت بسیار جزئی سرعت لود قسمت های مختلف سایت را مشاهده کنید.
Webpagetest در ابتدا توسط AOL برای استفاده درون سازمانی ساخته و در نهایت سال ۲۰۰۸ با مجوز BSD ارائه شد. اما نسخه آنلاین www.webpagetest.org به منظور بهره مندی عموم زیر ساخت های آزمایش را فراهم و در سراسر جهان اجرا نمود.
بریم سر اصل مطلب چگونه از ابزار آنلاین تست سرعت سایت استفاده کنیم؟
شیوه استفاده از سایت webpagetest
وقتی وب سایت WebPageTest را باز می کنید، با رابط کاربری مواجه می شوید که به شما امکان انجام یک آزمایش را به صورت سریع می دهد. اولین چیزی که نیاز دارید، آدرس اینترنتی یا همان URL صفحه مورد آزمایش می باشد. علاوه بر این، پارامترهای زیادی برای پیکربندی وجود دارد که اصلی ترین آن ها شامل موارد زیر است:
- سرعت اتصال
- مکان تست
- اینکه آیا فیلمی از تست ضبط شود یا نه؟
- تعداد تست های انجام شده (برای کم اثر کردن عوامل مزاحم کاهنده سرعت توصیه می شود، چندین بار تست گرفته شود و میانگین را در نظر بگیرید.)
- نمایش آزمایش به صورت تکی یا همراه سایر نتایج
آزمایش عملی سرعت سایت با ابزار آنلاین WebPageTest
برای مثال ما در این پست سایت serverpower.ir را با تنظیمات پیشفرض تست می کنیم. پس از کلیک به روی START TEST کمی زمان می برد تا نتایج به شما نشان داده شود. این زمان بیشتر به صرف تحلیل سایت شما می شود، البته سایر درخواست های تست سرعت سایت نیز در افزایش این زمان بی تاثیر نیست.
پس از گذشت این زمان، نتایج به شما ارائه می شود البته باید از پس تحلیل آن بر آیید. اطلاعات نشان داده شده در گزارش تست کمی غافلگیرانه است. بنابراین به خواندن معیار های اصلی بپردازید و منظور آن ها را دریابید. اصلی ترین قسمت ها را به صورت موردی در پایین توضیح داده ایم:
- Load Time: زمان لازم برای بارگذاری صفحه در مروگر
- First Byte: مدت زمان لازم برای پاسخگویی سرور به اولین بایت مورد درخواست
- Start Render: زمانی که مرورگر شروع به بارگذاری محتوای سایت می کند.
- Speed Index: مقیاس سفارشی معرفی شده توسط webpagetest برای رتبه بندی بر اساس سرعت بصری صفحات
- DOM Elements: تعداد عناصر DOM در صفحه
- Document Complete: مجموعه ای از اندازه گیری ها مربوط به زمان بارگذاری کامل صفحه
- Fully Loaded: مانند Document Complete با این تفاوت که معیارهای مربوط به زمان بارگذاری کامل محتوای صفحه را webpagetest مشخص می کند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید گزارش کاملی از وضعیت سایت در اختیارتان قرار می گیرد. شما می توانید با تحلیل آن، وضعیت سایت خود را بهبود داده و به موفقیت خود در حوزه وب امیدوار شوید.
در پایان
فراموش نکنید که برای ایده هایتان حتما از تمام ابزار و امکانات اطراف استفاده نمایید. ابزارهای آنلاین زیادی وجود دارد که به شما در مسیر پیشرفت کمک خواهد کرد. پیش از این ما در مطلبی به این مسئله پرداخته بودیم و سایت ipiccy.com را برای ویرایش آنلاین عکس معرفی کرده بودیم. همچنین مسئله نمایش صفحات سایت را در گوشی های هوشمند ذکر کردیم و از ابزاری آنلاین برای تست واکنش گرایی یا ریسپانسیو بودن سایت سخن گفتیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.
شما با گشت و گذاری کوتاه در وبلاگ پاورسرور در می یابید که با مخزن بزرگی از اطلاعات روبرو هستید. تمام موضوعات دسته بندی شده اند، به طور مثال در بخش آموزش وردپرس کلیه مطالب مرتبط با این سیستم مدیریت محتوا آورده شده است.
دوستان خود را در رسانه های اجتماعی از وجود چنین ابزار مفیدی برای تست سرعت سایت بی خبر نگذارید!
در پایان می توانید با درج کامنت سوالات، ابهامات و پیشنهادات خود را در این خصوص اعلام کرده و ایده های مفیدتان را با سایر کاربران در میان بگذارید.